40'
Assist: Lars Hofman

2e klasse 03

5 mei 2018 8:30

Vandaag moesten we vroeg ons bed uit om af te reizen naar Apeldoorn om tegen WSV JO11-3 te gaan spelen. Door de afwezigheid van Pepijn en Bjarne hadden we hulp in laten vliegen. Ehren Keurhorst van de JO11-3 als aanvaller, die zijn toegevoegde waarde al bij eerdere wedstrijden had laten zien. Xander Huiskamp van de JO11-4 mocht vandaag ook mee om onze verdediging op orde te houden. Onze mannen waren allemaal wakker en de warming up werd serieus aangevangen. Jeffrey speelde vandaag in het rode shirt. Met Alex, Lars Huiskamp en Keano in de verdediging en Jasper, Daan en Lars Hofman in de aanval vingen we de wedstrijd aan.

Vanaf de aftrap zagen we een gretig Epe en het ging meteen gelijk op. Het was al snel duidelijk dat deze twee teams zeer aan elkaar gewaagd waren. Na zes minuten leuk voetbal van beide kanten was het Lars Huiskamp die met een mooie steekpass Daan de diepte in stuurde. Daan, die vandaag een zeer goede wedstrijd speelde, drukte beheerst af, 0-1. Duidelijk wakker geschud door de 0-1 achterstand of het nagenieten van onze voorsprong........, WSV schoot de 1-1 tegen de touwen.  Nu werd het echte een wedstrijd en we zagen twee gretige ploegen die beiden de drie punten wilden hebben. Echter, WSV was op meerdere fronten net een tikje scherper en de volgende kans die ze creëerden verdween achter, de overigens prima keepende, Jeffrey. 2-1. Maar nu waren wij weer meteen aan zet. Lars Huiskamp kreeg het op zijn heupen en besloot maar eens van afstand de doelman aan een test te onderwerpen. U begrijpt het al, de doelman slaagde hier niet voor. Een snoeiharde bal verdween via onderkant lat achter de doellijn, 2-2. Wat een mooie pot!  Over en weer waren er kansen en onze aanvallers probeerden meerdere keren de doelman uit. Daan op de lat en de keeper, Lars Hofman op de paal, keeper of voorlangs, Lars Huiskamp meerdere keren de keeper en Jasper die met goed stoorwerk voor het doel van WSV ook nog bijna de bal ontfutselde van één van de verdedigers en net niet kon scoren. Spannend was het wel, maar die bal ging er niet in!! Maar ook aan onze kant van het veld was het regelmatig billenknijpen, maar Jeffrey stond ook duidelijk zijn mannetje tussen de palen. Onze verdedigers Alex, Lars Huiskamp en Keano sloegen ook meerdere aanvallen af. De ruststand was 3-2. Zowel Ehren als  Xander vielen prima in en deden wat van hen gevraagd werd.

De tweede helft ging ook weer behoorlijk gelijk op, maar WSV was feller op de bal en aan onze zijde werd het wat te onzuiver. Helaas wist onze tegenstander dit in korte tijd om te zetten naar een 5-2 voorsprong. Ondanks de warmte bleven onze jongens er voor knokken en tien minuten voor tijd werden de toeschouwers verwend een mooie aanval van de blauwen. Daan het het de hele wedstrijd al behoorlijk op zijn heupen en zette een aanval op. Er werden mooie 1-2tjes gecreëerd en de blauwen sneden dwars door het WSV helft heen. Lars Huiskamp stuurde zijn naamgenoot weg aan de linkerzijde en deze verdween met de bal de hoek in. Via een mooie steekpass wist Lars Hofman de opkomende Daan te bereiken en deze rondde snoeihard, maar zuiver af, 5-3. Vanaf dat moment kregen onze jongens vleugels, want de ene na de andere aanval werd opgezet. Maar die bal wilde er niet meer in!!!

Jammer mannen, maar geknokt hebben jullie wel vandaag. Geweldige instelling en winnaarsmentaliteit getoond. Zet dit door naar de volgende wedstrijd thuis tegen WSV JO11-2. Ehren en Xander bedankt voor jullie goede inbreng van vandaag en dat jullie mee wilden doen! Jeffrey, Daan, Jasper, Alex, Keano en beide Larsen hou dit vast en dan verdienen jullie zeker nog wat punten.