49'
Daan Wouters (schot)

2e klasse 03

21 april 2018 9:15

Vandaag mochten onze jongens wederom afreizen naar Elspeet om tegen de plaatselijke JO11-1 te spelen. Een bekende voor ons, de eerder gespeelde oefenwedstrijd eindigde in een 4-2 overwinning voor de Elspeters. Echter een gelijkspel was toen meer op zijn plaats geweest. Een makkelijke wedstrijd zou het niet worden, want Elspeet speelt op een hoog tempo.
Keano staat vandaag in het doel en samen met de Alex, Jeffrey en Lars Huiskamp starten zij de verdediging. Onze aanvallers Lars Hofman, Daan en Jasper gaan proberen om het blok van Elspeet te doorbreken. Pepijn en Bjarne starten vandaag in de wissel. De eerste paar minuten verlopen wat rommelig aan beide kanten, maar helaas is het Elspeet die zijn zaakjes sneller op orde heeft. Na vijf minuten spelen kijken we tegen een 1-0 achterstand aan. Slordigheden achterin en een te starre voorhoede zorgen ervoor dat we op het middenveld de meeste duels verliezen. Elspeet wil en zal winnen, onze jongens zijn net niet scherp genoeg en lopen achter de feiten aan. De Elspeters komen goed in hun spel en dat betekent zeer hoog tempo, veel 1-2tjes en alle passes komen aan. Epe heeft moeite om dit tempo ook op te pakken. Veel kansen krijgen  beide teams niet, maar de Elspeters werken zeer effectief. Net voor rust maken zij de 2-0.
In de rust volgt een korte bespreking in de hoop dat we een betere tweede helft op de mat kunnen leggen. Elspeet trapt af en pakt meteen hun goede spel weer op, na vier minuten wordt de 3-0 er in getikt! Toch krijgen ook wij nu wat kansen, maar het doel lijkt opeens kleiner ofzo. De paal en lat houden de bal tegen, maar ook hun doelman krijgt ballen die te makkelijk te verwerken zijn voor hem. Ook Keano behoed ons van een afstraffing door enkele goede ingrepen! Onze mannen zitten in een dip en er lijkt weinig te lukken. Helaas weet Elspeet ook nog de 4-0 te maken. Onze jongens laten tussen de tegendoelpunten best mooi voetbal zien en wij weten dat ze veel beter kunnen dan vandaag! Maar dan....... Door goed storend werk van Pepijn wordt de bal veroverd op het middenveld en gaat er samen met Daan vandoor. Door goede combinaties weten zij de achtergebleven verdediger prachtig uit te spelen en de inlopende keeper wordt prachtig verschalkt door Daan, 4-1. Dit was tevens de laatste actie van de wedstrijd.

Jammer mannen, maar geef de moed niet op!! Nu even een weekje vrij en weer opladen voor de volgende lastige klus, WSV JO11-3 uit. Jasper, Daan, Lars Hofman, Lars Huiskamp, Bjarne, Jeffrey, Pepijn, Alex en Keano geniet van de vakantie en uitgerust terug komen, zodat we er weer tegenaan kunnen met mooi voetbal! ??????