... (schot)
38'

2e klasse 03

7 april 2018 9:45

Het leek een mooie voetbalochtend te kunnen gaan worden in Ugchelen. Voor aanvang van de wedstrijd zat alles mee, het tijdstip, het weer en een tegenstander die we op papier relatief makkelijk zouden moeten kunnen verslaan. De eerste minuten van de wedstrijd was het aftasten, maar leken onze jongens de overhand te hebben. Er zat echter geen snelheid in het spel en vrijwel alle handelingen gingen in een laag tempo. Achterin leek iedereen wel moe en was regelmatig twee stappen te laat, voorin werden weinig kansen gecreëerd. Onze verdedigers Jeffrey, Bjarne en Lars Huiskamp moesten er voor zorgen dat onze goalie van vandaag, Lars Hofman niet veel te doen zou krijgen. Door slordig uitverdedigen was het na zeven minuten dan toch raak, 1-0 achter! Hiermee hielpen onze jongens hun tegenstander in het zadel en roken kansen. Dit resulteerde in redelijk voetbal van hun kant, maar vooral zeer slecht voetbal van onze kant. Onze aanvallers Keano, Pepijn en Daan deden voorin hun best, maar de scherpte ontbrak en de achterhoede sloot in een slakkengang aan. Gelukkig was onze keeper wel scherp, want met meerdere goede reddingen hield Lars Hofman ons nog wat op de been. Dit bleek helaas uitstel van executie te zijn, want net voor rust ging de 2-0 tegen de touwen.

In de rust kregen de mannen stof tot nadenken in de hoop dat ze het tij nog zouden kunnen keren. Echter niets was minder waar, na enkele minuten in de tweede ging de 3-0 erin na een goed uitgespeelde aanval van Albatross. Toen kwam er een sprankje hoop. Van achteruit werd een geweldige aanval opgebouwd en lieten Alex, Lars Huiskamp en Jeffrey zien dat ook wij de bal prima kunnen rond tikken. De bal werd uiteindelijk bij Daan gebracht en via enkele mooie acties passte hij de bal naar de opkomende Keano. Deze rondde zeer beheerst af, 3-1. Hierop volgden nog  meerdere goede aanvallen van ons en ook het geluk was niet aan onze zijde. Jasper schoot twee keer op de Albatross-lat en Pepijn en Daan zagen hun schoten net over of naast gaan. Jammer, want de 3-2 was op dat moment wel echt verdient. Maar ja, iedereen weet, dat dan altijd het doelpunt bij de tegenstander valt, zo ook vandaag. Een counter van onze tegenstander belandde enkele minuten voor het einde achter onze doelman, eindstand 4-1.

Mannen allemaal weer de koppies omhoog, vrijdagavond op tijd naar bed en zaterdagochtend de gedachte weer bij het voetbal in plaats van bij Fortnite, Ark of welk PlayStation spel dan ook! Keano, Bjarne, Jeffrey, Daan, Pepijn, Jasper, Alex, Lars & Lars, jullie hebben nog wat af te rekenen met KCVO, dus laten we dat aanstaande zaterdag thuis maar doen!! En support kunnen onze jongens momenteel wel gebruiken, dus trommel iedereen op om ze aan te komen moedigen. Tot zaterdag 9:00 uur.