Assist: Lars Hofman
... (kopbal)
43'

10 februari 2018 8:30

Vandaan mochten we in alle vroegte afreizen naar Elburg om hier onze laatste oefenwedstrijd te gaan spelen tegen ESC. Na wat vakantiegangers en ziekte waren we eindelijk weer op volle sterkte en onze mannen leken goed gemotiveerd te zijn om nu eindelijks eens de slechte reeks van de afgelopen weken weg te spelen. De warming-up werd serieus opgepakt en Pepijn werd voorbereid op zijn keepende taak voor de eerste helft. Ook de heren van ESC deden dit en onze mannen waren enigszins onder de indruk. De ESC’ers waren bijna een kop groter en ook de leiders en trainers krabden zich iets achter de oren. Na een peptalk voor de aanvang van de wedstrijd waren ze er klaar voor, knallen met die hap!
Vanaf het begin was duidelijk dat beide teams zeer aan elkaar gewaagd waren en vol voor de winst gingen. Al vroeg in de eerste helft bewees Lars Huiskamp, onze schouderduw-specialist, dat ook grote jongens vakkundig aan de kant gezet kunnen worden. De scheids gaf , onterecht, een vrije trap op onze 16-meter. Deze werd goed genomen en belandde op de lat, daar kwamen we even goed weg! Wakker geschud gingen de Eperboys een partij tikken en de 1-2tjes waren niet meer te tellen. Iets wat we de laatste wedstrijden nauwelijks nog te zien kregen. Alex wist met een mooie steekpass Lars Hofman te bereiken, deze wist zichzelf vrij te spelen en de bal in de verre hoek te plaatsen, 0-1! Eindelijk weer een openingstreffer voor ons! Zichtbaar gemotiveerd door deze voorsprong werden wij en de wederom meegereisde ouders verwend met mooi voetbal. Niet alleen van onze jongens, maar ook de ESC’ ers lieten mooie dingen zien. Echter wij maakten de kansen af en zij hadden meerdere keren pech door het raken van de lat, paal of de voortreffelijk keepende Pepijn. Lars Huiskamp, Bjarne, Jeffrey en Alex maakten het de aanvallers van ESC constant moeilijk en gaven weinig weg. Naar nog wat kansen gingen we rusten met een 0-1 voorsprong.

In de tweede helft ruilden Pepijn en Alex het rode shirt en mocht Pepijn zijn, inmiddels meer vertrouwde plekje in de spits innemen. We zagen meteen weer een gretig Epe en we zagen wederom iets, wat we de afgelopen weken te weinig zagen. Onze aanvallers Daan, Jasper, Keano en Lars Hofman, kwamen ook goed terug om te helpen met verdedigen en dit pakte regelmatig goed uit. Na enkele minuten was het Jasper die met een mooie pass, tussen de benen door van zijn mannetje, Lars Hofman wist te bereiken.  Deze wist de bal achter de goed keepende doelman van ESC te krijgen, 0-2. Hierop volgden ook wat mooie aanvallen van onze tegenstander en we kwamen een paar keer goed weg. Het geluk was ook eens een keer aan onze zijde. Na een mooie steekpass van de ene Lars naar de andere Lars, was het Hofman die de keeper wist te verschalken met een stiftje, 0-3! Vier minuten later was het Lars Hofman die de op stoom zijnde Pepijn wist te bereiken. Deze rondde deze kans af met een prachtig afstandsschot, 0-4. Twee minuten later was er een aanval van ESC die strandde op onze verdedigers. De aanval werd afgeslagen en Jeffrey schermde de bal goed af, zodat deze over onze achterlijn rolde. De scheidsrechter besliste anders en gaf ESC, onterecht, een hoekschop. Uiteraard werd deze hoekschop binnen gekopt en was de stand 1-4. Ook onze keeper van de tweede helft, Alex, had enkele prachtige reddingen.  Met een eindstand van 1-4 konden we weer met een goed gevoel richting Epe.

TROTS zijn wij op het prachtige voetbal die we vandaag kregen te zien van jullie mannen! Mee verdedigende aanvallers, felle duels van onze verdedigers, prachtige 1-2tjes, splijtende passes en vechtlust maakten het een mooie wedstrijd om naar te kijken. Hou dit zo vast Daan, Alex, Jasper, Jeffrey, Lars Huiskamp, Lars Hofman, Bjarne, Keano en Pepijn. Volgende week gaan we weer van start met de competitie en krijgen we een oude bekende op bezoek, Nunspeet. Zij hebben de laatste drie wedstrijden niet van ons kunnen winnen, maar daar willen zij vast een einde aan maken!