Assist: Lars Hofman
... (kopbal)
48'

27 januari 2018 9:30

Vandaag mochten we afreizen richting Harderwijk om een oefenwedstrijd te spelen tegen VVOG JO11-2. Pepijn was nog aan het genieten van zijn vakantie en Daan was helaas ziek achtergebleven in Epe. Gelukkig waren Maud Herms van de JO11-4 en Ehren Keurhorst van de JO11-3 bereid om de honneurs waar te nemen voor de beide ontbrekende heren. Lars Huiskamp deed het rode keepersshirt aan en ging ons doel  verdedigen. Vanaf de aftrap ging het redelijk gelijk op en leek het er op dat beide teams aardig aan elkaar gewaagd waren. Er werd leuk gecombineerd en de druk werd er aardig op gehouden van beide kanten. Na enkele minuten werd er een mooie aanval van achteren opgebouwd en Maud wist met een mooie pass Lars Hofman te bereiken. Deze wist twee spelers uit te spelen en vol uit te halen met links. Helaas belandde de bal hard op de lat, maar de eerste waarschuwing was gegeven. VVOG antwoordde hier op door net iets scherper en beter te voetballen. Hun passes kwamen allemaal aan en dit resulteerde na elf minuten in een 1-0 achterstand. Kennelijk onder de indruk en nog balend van het tegendoelpunt kwam VVOG al weer met een goede aanval, 2-0! Ehren was helaas wat minder gelukkig en werd tijdens een duel op zijn hak getrapt. Jammer genoeg moest hij hierdoor al vroegtijdig afhaken. Lars Huiskamp deed zijn werk prima en wist meerdere doelpogingen tegen te houden. De achterhoede leed regelmatig slordig balverlies en de voorhoede stond te veel stil en verdedigden matig mee. Hierdoor stond VVOG te vaak met een mannetje(of vrouwtje) te veel voor het Eperdoel.
Onze enige dame van het gezelschap, Maud, speelde een zeer goede wedstrijd en wist zich moeiteloos aan te passen aan het niveau. Juist zij was het, die de aansluitingstreffer wist te maken. Een schot die gekeerd werd door de keeper kwam voor de voeten van Maud terecht en zij wist de keeper in de korte hoek te verschalken, 2-1. Een goed begin van de tweede helft. Jeffrey had inmiddels van shirt geruild met Lars Huiskamp. Meerdere aanvallen van Epe volgden. Twee mooie steekpasses van Jasper en Lars Huiskamp wisten Lars Hofman voor het VVOG doel te zetten. Het eerste schot werd gestopt door de zeer goede keeper en het tweede schot ging net over. Bjarne, Alex, Lars Huiskamp en Keano hielden het achterin wat beter dicht dan in de eerste helft. Helaas konden ze niet voorkomen dat VVOG de 3-1 tegen de touwen wist te schieten. Balen, want meteen gingen de koppies iets hangen. Gelukkig kregen we enkele minuten later een hoekschop die werd genomen door Lars Hofman. Deze wist de bal bij Keano te krijgen en deze twijfelde geen moment en schoot hard binnen, 3-2! Helaas wisten onze mannen en dame dit niet door te drukken en tekende  VVOG de 4-2 aan vanuit een hoekschop die binnen geknikt werd. De laatste minuten wist Jeffrey de bal er nog een paar keer uit te houden en eindigde dit oefenduel wederom in 4-2.

Aankomende zaterdag pakken we de draad weer op tegen Voorwaarts Twello mannen! De tweede helften gaan in ieder geval beter dan in de wintercompetitie, dus hou dit vol. Dan gaan jullie zeker weer de goede weg in en gaan de wedstrijden weer gewonnen worden.
Maud en Ehren bedankt dat jullie mee wilden doen en wellicht tot een volgende keer.