4 - 4

Nunspeet JO11-2

2e klasse 03

18 april 2018 18:30

Vandaag een door de weeks programma tegen de JO11-2 van Nunspeet. Niet een geheel onbekende, want afgelopen najaarsseizoen zijn we ze al 3x tegen gekomen. Een oefen- beker- en competitiewedstrijd met als resultaat 2x winst en 1x een gelijkspel en in de competitie staan ze nu onderaan, dus zou te doen moeten zijn voor onze jongens.

Het begon ook goed. Na de aftrap van Nunspeet werd de bal veroverd en Pepijn bediende Keano die in de 1e minuut met een droge knal de keeper kansloos liet 1-0. Dat zou wat beloven, maar na het snelle doelpunt werden er met leuke combinaties wel veel kansen gecreëerd, maar het lukte niet om de keeper van Nunspeet te verschalken. Dat lukte Nunspeet wel aan het einde van de 1e helft. Jasper die vandaag het keepershirt droeg en nog niet zoveel te doen had gehad kon niet voorkomen dat Nunspeet de gelijkmaker scoorde 1-1. Maar toch konden we met een voorsprong de rust in gaan, nadat Lars Hofman op het middenveld de bal veroverde en na een lange rush de bal achter de keeper inschoot 2-1.

Misschien kwam het door het warme weer, maar na de rust zagen we helaas weer datgene wat we vaker zien. De 2e helft werd weer slapjes opgepakt en al snel na de aftrap stond Nunspeet alweer op gelijke hoogte 2-2. Gelukkig pakte onze jongens het weer op en naar goed druk op de bal zetten van Daan, kreeg hij de bal en ging op het doel af en bracht de Epenaren weer op een voorsprong 3-2. Er kwamen wederom veel kansen, maar het lukte niet om de bal erin te krijgen, mede omdat de scherpte voorin ontbrak. De spits van de tegenstander was wel scherp na een uitbraak van Nunspeet en wist de bal net voor de voeten van onze verdediging achter Jasper binnen te tikken en de stand was weer gelijk 3-3. Meteen daarna konden wij weer juichen. De jarige Lars Huiskamp gaf een steekpass op Pepijn die beheerst inschoot 4-3. Met nog een paar minuten op de klok leken we de punten in Epe te houden, maar door een misrekening in de verdediging was het Nunspeet die daar van profiteerde en de eindstand op 4-4 bracht. De jongens van Nunspeet vierde dit gelijkspel als een overwinning, maar gezien de vele kansen hadden onze jongens eigenlijk de winst naar zich toe moeten trekken.

Zaterdag wacht ons een zware dobber in Elspeet tegen de JO11-1, maar hopelijk kunnen we dan wel de kansen benutten.