...
47'
...

3 februari 2018 9:00

Voorwaarts Twello JO11-1 was vandaag de tegenstander. Dit team is afgelopen seizoen in de onderste regionen van de 1e klasse geëindigd en wil het komende seizoen in de 2e klasse gaan proberen. Het beloofde dus een moeilijke pot te worden, ook omdat we met een half fit team moesten spelen. Jasper haakte al in de warming-up af en nog een paar spelers kampte ook met wat klachten.

Vanaf de aftrap was te zien dat de tegenstander hoger gevoetbald had. Ze wisten elkaar goed te vinden en door goede combinaties maakte ze de twellonaren het spel. Onze jongens hadden moeite om zich staande te houden en al vrij snel kwam de 0-1 op het scorebord door een rake treffer van Voorwaarts Twello. De 0-2 volgde al vrij snel door een misverstand tussen de keeper en de verdediging. Halverwege de 1e helft werd de stand op 0-3 gezet door een “weggevertje” en meteen daarna zelfs de 0-4. Kort voor rust was pas de eerste kans voor onze jongens, maar wisten deze helaas niet te benutten.

Waar ze voor de rust niet aan toekwamen, probeerde ze na de rust op te pakken. Er werd gecombineerd en de passes kwamen weer aan. De tegenstander werd zelfs onder druk gezet en  kleine kansjes werden gecreëerd. Maar zoals het vaak in de voetballerij gaat, blijft het doelpunt aan de ene kant uit valt ie aan de andere kant. Zo ook bij onze jongen. Door de druk naar voren werd er ook meer ruimte achterin weggegeven, waar de tegenstander van profiteerde en wist uit te lopen naar een voorsprong van 0-9. In de laatste minuut scoorde Daan de eretreffer onbedoeld door de bal totaal verkeerd te raken rolde die in het doel van de tegenstander.

Helaas was deze tegenstander een maatje te groot en hopelijk kunnen we volgende week de wintercompetitie met een winstpartij afsluiten tegen ESC JO11-2