Assist: Lars Hofman
...
48'

13 januari 2018 10:00

De jongens maken zich op voor de eerste oefenwedstrijd na de wintersport. Na een week hard te hebben getraind treden de mannen aan tegen de JO11-1 van Elspeet. Elspeet, dat net als ons in de middenmoot is geëindigd in de najaars competitie, zullen we tijdens de voorjaars competitie opnieuw tegenkomen.  Iedereen heeft er veel zin en hoopt zich het komende halfjaar te verbeteren ten opzichten van het afgelopen half jaar. Er worden hier en daar wat dingen geprobeerd in de opstelling tijdens de oefenwedstrijden.

De wedstrijd begint. Een warm aangeklede Daan verdedigt het Eper doel. Onze jongens beginnen de eerste paar minuten nog wel goed. Maar al gauw komt Elspeet lekker in de wedstrijd en zakken onze jongens steeds verder weg. Waar Elspeet de mooie combinatie maakt richting het doel, gaan bij ons de passes over vijf meter al niet meer goed. Al moet gezegd worden dat er toch soms mooie combinatie van Epe bij zaten. Elspeet komt daardoor verdient op 1-0. Epe kan er nog wel een paar keer gevaarlijk uit komen met countervoetbal, maar vaak ontbreekt de goede eindpass. Wanneer Elspeet de 2-0 maakt en even later ook de 3-0 maakt. Gaan we met een stand van 3-0 rusten.

Onze jongens geven aan dat ze even moeten wennen aan het spel. Het tempo van Elspeet ligt best wel hoog namelijk. Vooraf werd er door de trainers vooral gehamerd op de tweede helft. Want als we naar alle eerste helften gaan kijken van de najaars competitie, zouden we ongetwijfeld bovenaan hebben gestaan. En als we gaan kijken naar de tweede helft stonden we ongetwijfeld onderaan. Nu is de eerste helft wat minder en hopen we op een betere tweede helft.

De tweede helft begint. Jasper trekt de keepershandschoenen maar eens aan. In het begin gaat het aardig op en neer met hier en daar wat kansjes. Al snel is duidelijk dat we iets beter gaan voetballen en de ballen iets beter aankomen, maar tot grote kansen leidt het nog niet. Totdat Jeffrey het op zijn heupen krijgt, hij dribbelt rustig naar voren toe. Tot zijn grote verbazing krijgt hij alle ruimte, en hij besluit de poot maar eens aan te halen…. BAM!! 3-1. Nog een kwartiertje te spelen en de jongens willen meer. Waar Jasper de nodige balletjes uit het doel houd, begint de verdediging iets meer naar voren te spelen. Lars Huiskamp zoekt de een tweetjes met Bjarne en Alex, Daan probeert zijn tegenstander uit te kappen, Keano probeert er op snelheid langs te komen, Lars Hofman probeert vandaag de Robben-tactiek en Pepijn jaagt de tegenstander af. Zo proberen we van alles om nog eens te scoren. Er worden mooie combinaties gemaakt in de tweede helft. Zo ook in de 42minuut, waar Lars Hofman Daan weet te vinden voor het doel… EN JA HOOR DAAR IS HIJ DAN!! DE 3-2! We gaan gelijk door om de gelijkmaker binnen te schieten. Er vallen wel open gaten achterin bij ons. Elspeet komt er gevaarlijk uit, maar een prachtsliding van Lars Huiskamp voorkomt de vierde voor Elspeet. Wel komt er een corner, de bal wordt zo klaargelegd op het hoofd en de bal vliegt tegen de touwen. 4-2. Tevens de eindstand.

Terechte uitslag als we gaan kijken naar het spel. Er wacht een leuke ontmoeting voor beide teams in de competitie. Hopelijk trekken onze jongens de lijn door van de tweede helft en hebben ze geleerd dat het tempo omhoog moet. Daar zijn dus ook de oefenwedstrijden voor, om dingen te leren!