...
50'

Onder 11, JO11-2, 2e klasse 02

25 november 2017 8:30

Er staat ons een zware opdracht te wachten op de vroege ochtend. Om 8:30uur wordt er afgetrapt bij WHC tegen Epe. WHC doet het goed als medekoploper, terwijl wij een goede subtopper zijn. Een mooi duel met frisse omstandigheden. En ondanks de koude temperatuur staan er toch aardig wat ouders langs de lijn. Daan trekt vandaag de keepershandschoenen aan en gaat het doel schoonhouden.

We beginnen goed aan de wedstrijd en gaan er vol tegen aan. We maken goed gebruik van de ruimtes achter de verdediging bij WHC. We spelen veel op de lange bal, gevaarlijke steekballen die tussen de verdediging en de keeper vallen. Het is wel tien keer voorgekomen in de eerste helft maar een doelpunt bleef uit. Jasper heeft het wel erg koud maar hij merkt dat hij het warm krijgt als hij gaat sprinten. Door een lange bal van achteruit komt de bal rechts voorin terecht, Jasper heeft het weer koud dus trekt maar een sprintje naar de bal toe om zich op te warmen. Maar Jasper warmt zich niet alleen op maar speelt ook nog eens twee man voorbij en trekt naar binnen toe. Daar blijft het niet bij want hij geeft ook nog eens een geweldige bal op Pepijn, die koel beheerst de bal langs de keeper schiet. 0-1. We hebben de wedstrijd goed onder controle en de voorsprong wordt verder uitgebouwd door Lars Hofman die na een splijtende pass van de andere Lars, 1 tegen 1 stond tegenover de keeper en deze omspeelde en rustig afronde 0-2. Nog in de eerste helft doet WHC wat terug wanneer onze verdediging even vergeet door te dekken maken ze hier gretig gebruik van. De bal wordt aan de linker kant diagonaal onder in de hoek geschoten en Daan is gepasseerd  en met een stand van 1-2 gaan we de rust in.

In de tweede helft begint WHC beter te spelen en zijn de ploegen gelijkwaardig. Er worden kansen aan beide kanten gemist, en bij vlagen worden er mooie combinaties gemaakt. We zijn net als in de eerste helft gevaarlijk met de lange bal. Maar een uitstekende keeper aan de kant van WHC zorgt al de hele wedstrijd dat WHC in de wedstrijd blijft. Wanneer WHC een corner voor het doel brengt, blijft de bal voor het doel liggen. Epe staat even te slapen wanneer een speler van WHC de bal tegen de touwen aanschiet. 2-2. We geven een duidelijk signaal af dat we hier de winst willen pakken tegen de medekoploper. Dit wordt al helemaal duidelijk wanneer Lars Hofman zijn tweede van de ochtend maakt. 2-3. Lang lijkt het erop dat we de winst meenemen naar Epe, de verdediging, met Alex, Lars Huiskamp, Jeffrey en Bjarne, probeert alles tegen te houden wat ze tegenkomen. Keano helpt ook mee met verdedigen wanneer hij voorin staat. Maar dit alles kan niet voorkomen dat WHC de gelijkmaker binnenschiet. Wanner de bal vanaf rechts voorgegeven wordt probeert Daan de bal nog tegen te houden, maar hij mist net een paar centimeter, scoort een speler van WHC. 3-3 Eindstand.