-

SEH JO9-3

Onder 9, JO9-3, 4e klasse 02

25 november 2017 9:00

De eerste seizoenshelft zit er bijna op. Nadat er voor de beker 3 keer ruim werd verloren, zijn er 6 competitiewedstrijden gespeeld waarvan we er 3 hebben gewonnen. De teams in de competitie zijn  gelijkwaardig en vooral daardoor is er iedere keer een spannende wedstrijd te zien. De eindstanden liggen dicht bij elkaar. Of er wordt net gewonnen of net verloren. Leuk voor het team en de toeschouwers.

Dit team is nu bijna 1 jaar bij elkaar en het is mooi om te zien dat het niveau van de wedstrijden en vooral het samenspel en spelplezier elke week omhoog gaat. De trainingsuren werpen duidelijk hun vruchten af. Het team past de oefeningen (veel overspelen) en de aandachtspunten tijdens de training toe tijdens de wedstrijd. Inmiddels heeft het grootste deel van het team (Sil, Jelle, Wytse, Stijn en Cinar) meerdere doelpunten gemaakt en is er bijna bij elke wedstrijd een andere speler topscorer van de wedstrijd. Daar waar in het vorige seizoen en ook bij de start van dit seizoen het team vooral verdedigend steken liet vallen, gaat dat nu iedere keer beter. Daan en Thomas ontwikkelen zich als echte verdedigers en Floris houdt meer en meer het doel schoon. Nog steeds heeft iedere wedstrijd, vooral in de tweede helft, wel een periode dat wij het lastig hebben en waarin wij soms meerdere doelpunten vlak achter elkaar weggeven, echter het is duidelijk dat die periode steeds korter wordt, waardoor de kans dat wij blijven winnen steeds meer toeneemt.

Dan de wedstrijd van vandaag. Nadat wij de vorige wedstrijd met 6-4 van Wezep hadden gewonnen moesten wij vandaag thuis tegen SEH uit Heerde. Een spannende wedstrijd met kansen over en weer. Na een mooie combinatie werd het in het eerste kwart 1-0 (doelpunt Stijn) voor Epe. In de tweede kwart maakte Heerde 1-1 en wij 2-1 (doelpunt Stijn). Na rust werd het 2-2. Daarna maakten wij 3-2 en 4-2 (doelpunten Jelle – lob over de keeper - en Cinar), waarna Heerde het weer gelijk maakte. Uiteindelijk viel in het laatste kwart de 5-4 (doelpunt Cinar) voor Epe. Wyste en Sil zagen doelpogingen net naast gaan of gestopt door de keeper. Daan, onze voorstopper, stond weer als vanouds de aanvallen van Heerde te ontregelen en Thomas heeft zowel aanvallend als verdedigend goed zijn werk gedaan. Floris heeft vandaag zeker 3 cruciale reddingen verricht waardoor verlies is voorkomen! Het resultaat van vandaag kon alleen gerealiseerd worden door als team in een collectief te voetballen. Het was een mooie voetbalochtend en er is vertrouwen opgebouwd voor de komende wedstrijden!