... (schot)

Onder 11, JO11-2, 2e klasse 02

18 november 2017 9:00

Dennis Beekman

Vandaag stond de wedstrijd tegen ASV Dronten JO11-2 op het programma welke één punt minder had dan ons. Het was dus zaak om te winnen vandaag om hen voor te blijven in de stand. Na het gebruikelijke praatje en puntjes op de i in de kleedkamer gingen onze mannen naar buiten voor de warming up. Keano had vandaag de eer om het Eper doel te verdedigen. De verdedigers Alex, Bjarne, Lars Huiskamp en Jeffrey moesten er voor zorgen dat Keano weinig te doen zou krijgen tijdens de wedstrijd. Lars Hofman, Daan, Jasper en Pepijn kregen de opdracht om vanaf het begin druk te zetten en de bal in het doel van Dronten zien te krijgen.
Vanaf de aftrap leek het erop dat iedereen de boodschap goed had begrepen. Er werden mooie combinaties gemaakt en er kwamen mooie voorzetten van onze vleugelspelers. In de 13e minuut kregen we de verdiende voorsprong. Met een geweldig afstandsschot was het Pepijn die de bal achter de doelman wist te krijgen, 1-0. Ook Dronten kreeg kansen, maar Keano wist enkele pogingen op het doel, met sierlijke sprongen, over de lat heen te tikken. Zes minuten na de openingstreffer waren het Lars Hofman en Pepijn die gezamenlijk op het Dronterdoel af gingen. Laatstgenoemde besloot om zelf te schieten en schoof prachtig de 2-0 binnen! Pepijn heeft zijn juiste voet gevonden kennelijk, want scoort de laatste tijd regelmatig. Drie minuten later was het Lars Hofman met een voorzet richting Jasper. Deze nam de bal prachtig aan, legde de bal klaar en Pepijn drukte af, 3-0! Een zuivere hattrick voor Pepijn. De prima fluitende scheidsrechter liep er niet voor niets. Dronten speelde redelijk fysiek en er waren dan ook meerdere spelers van ons die onderuit getikt werden, waardoor een vrije trap op zijn plaats was. Met een 3-0 voorsprong gingen we rusten en werden de mannen gecomplimenteerd voor hun goede samenspel en het benutten van de gekregen kansen.

Vanaf het begin van de tweede helft was het Dronten die het spelbeeld bepaalde. De gehele samenhang tussen onze voor- en achterhoede was weg en onze tegenstander kreeg volop de ruimte om te gaan voetballen. Dit lieten zij dan ook niet onbenut en door fouten achterin werd de 3-1 binnen geschoten. Toen brak er een periode van twaalf minuten aan waarin slordig werd gespeeld. De linies sloten niet meer op elkaar aan en Dronten wist de 3-2 achter het net van Keano te plaatsen. Onze jongens stonden allemaal individueel te voetballen en niet meer als team. Een minuut na de 3-2, werd de gelijkmaker binnengeschoten. Tot overmaat van ramp wisten zij door slordig uit verdedigen aan onze kant, de 3-4 binnen te schieten. Helaas kregen wij geen kans meer om de score nog gelijk te trekken.

Jammer jongens! We moeten proberen het spel in de tweede helft te verbeteren, want hier hebben we vandaag en de voorgaande wedstrijden op verloren.

Kop omhoog, borst vooruit Bjarne, Keano, Jefffey, Alex, Lars Huiskamp, Lars Hofman, Daan, Jasper en Pepijn!  Komende week weer lekker trainen en ons focussen op de komende wedstrijd. Dan mogen we op visite bij de gedeelde koploper van de najaarscompetitie in Wezep en laten jullie hier dan maar weer eens zien hoe mooi en goed jullie eigenlijk kunnen voetballen.