34'
36'

Onder 9, JO9-3, 4e klasse 02

30 september 2017 8:30

Vandaag de 2e competitiewedstrijd. Nadat wij vorige week met 6-2 hadden verloren van een gelijkwaardig Nunspeet vandaag de uitwedstrijd tegen Hatto Heim. Het zou een spannende wedstrijd worden waarin wij aan het langste eind zouden trekken (3-5 overwinning voor Epe).

Het complete team Cinar, Daan, Floris, Jelle, Sil, Stijn, Thomas en Wytse was aanwezig: inmiddels een echt team waarin het positiespel (denk ook aan je verdedigende werk!), de inzet en het samenspel de basis voor het succes van vandaag waren. Je ziet resultaten van alle trainingsarbeid terugkomen in de wedstrijd en dat is mooi om te zien! Ook dank aan de trainers!

De toeschouwers hadden dus niets te klagen. Ook niet omdat het spel een spannend scoringsverloop had. Na de eerste helft stond het 2-2. De eindstand werd 3-5.

Wij begonnen net als vorige week zeer geconcentreerd aan de wedstrijd en wij creëerden daardoor ook weer de nodige kansen.  De tegenstander kwam vaak niet verder dan het middenveld doordat wij hun opbouw vroeg verstoorden. Dat leidde dan ook tot verschillende doelpogingen van Jelle, Wytse, Stijn en Sil. Het was te danken aan de keeper van Hatto Heim dat wij niet meer scoorden. Uitstekend verdedigingswerk van Cinar, Daan en Thomas voorkwam bovendien dat onze doelman – Floris - veel werd getest. Onze doelpunten in de eerste helft kwamen beide van Sil die de 0-1 maakte na een pass van Jelle en de 1-2 met een droog afstandsschot.

Na rust gingen we door met de strijdwijze van de 1e helft, echter Hatto Heim kreeg nu meer kansen. Ons doel bleef schoon en Wytse scoorde vervolgens vanuit een hoekschop de 2-3. Sil maakte nogmaals via een rush vanaf het middenveld de 2-4. We waren inmiddels in de laatste 10 minuten beland en doordat wij massaal gingen aanvallen creëerden we veel kansen (bal op de lat en ballen net naast), maar toch was het Hatto Heim die vanuit een counter de 3-4 maakte. Gelukkig viel vervolgens heel snel de  bevrijdende treffer van Stijn die de bal van de tegenstander oppikte en keihard inschoot. Eindstand 3-5.

Complimenten voor het team waarin hard werd gewerkt en vooral goed werd samengespeeld.