49'
Assist: Lars Hofman

Onder 11, JO11-2, 2e klasse 02

14 oktober 2017 9:00

Nunspeet kwam vandaag op bezoek op ons sportcomplex en deze tegenstander komen we dit seizoen drie keer tegen. Een oefenwedstrijd eindigde in een 6-6 gelijkspel, vandaag de competitiewedstrijd en volgende week de in te halen bekerwedstrijd. De warming-up werd goed afgewerkt en onze man onder de lat, Jeffrey, werd voorbereid op zijn belangrijke taak van vandaag: het Eperdoel zo schoon mogelijk houden. Tijdens het afwerken op het doel, gingen nagenoeg alle pogingen van onze mannen tegen het net. Dit kwam niet omdat Jeffrey niet kon keepen, maar dat het de heren menens was om vandaag de drie punten in Epe te houden. Pepijn en Keano zijn deze week naar warmere oorden gevlucht, waardoor wij genoodzaakt waren om Ehren en Wytze van de JO11-3 in te laten vliegen om bij ons mee te doen. Alex had ook nog steeds last van zijn rug, maar was ook vastbesloten om de strijd aan te gaan met medewerking van een pijnstiller. Met Jeffrey in het doel, Alex, Lars Huiskamp en Bjarne achterin en Jasper, Lars Hofman en Daan voorin vingen we de wedstrijd aan.
Vanaf het fluitsignaal, van de prima fluitende scheids, was het duidelijk dat ook Nunspeet de drie punten wilden meenemen. Door matig verdedigen van onze jongens kwamen zij na drie minuten op voorsprong, 0-1. Hierna volgde een periode van kansen over en weer, maar kenmerkte zich vooral in veel en onnodig balverlies van onze jongens. Pas in de 21e minuut was het Lars Hofman die twee verdedigers op het verkeerde been zette en de bal via de korte hoek achter de goede doelman van Nunspeet wist te krijgen, 1-1. Twee minuten later was het, de prima invallende,  Ehren, die met een mooi schot de bal tegen het net ramde, 2-1.

Net na rust kregen we hetzelfde beeld te zien. Nunspeet wist na vier minuten in de tweede helft de gelijkmaker te scoren, 2-2. Kennelijk was dit het sein voor onze toppers om nu echt wakker te worden en door te pakken. Er werden betere passes gegeven en de mannen voorin werden beter bereikt. Ook Wytze paste zich prima aan bij ons team en wist meerdere aanvallen van Nunspeet in de kiem te smoren samen met Alex, Bjarne en Lars Huiskamp. Ook wist hij onze voorhoede regelmatig te bereiken met zijn goede passes. Ook Jeffrey stond niet voor niets onder de lat, want menig schot werd geblokkeerd door zijn grote gele handschoenen. Twee minuten na de gelijkmaker bracht Lars Hofman, vanuit de draai, Epe weer op voorsprong, 3-2. Hierna volgde er een golf van mooie aanvallen aan onze kant, maar de goede eindpass ontbrak helaas. Tien minuten voor het einde was het Jasper die uit wist te halen en via de grote teen van Lars Hofman kwam de bal bij Daan. Deze wist weer zeer beheerst de bal in de verre hoek te schuiven, 4-2. De moed van Nunspeet zakte in hun voetbalschoenen en onze jongens kregen steeds meer ruimte om te voetballen. In de laatste minuut wist Lars Hofman meerdere verdedigers van Nunspeet uit te kappen en het bos in te sturen. De prima opkomende Alex kreeg de voorzet en ramde deze vol overtuiging tegen de touwen, eindstand 5-2!

Wat een geweldige strijdlust hebben we vandaag weer gezien Bjarne, Jeffrey, Daan, Lars Hu, Lars Ho, Jasper en Alex. Wytze en Ehren bedankt voor jullie inzet en belangrijke inbreng van vandaag!