23 september 2017 9:00

Onbekend

Vandaag begon dan eindelijk de najaarscompetitie en onze mannen hadden erg veel zin om aan de bak te gaan. Na het vroege verzamelen bij SV Epe vertrokken we door de dichte mist richting Biddinghuizen waar BAS ons zou ontvangen voor een potje voetbal.
Na een korte peptalk in de kleedkamer vingen ze warming-up aan en mocht onze sterkeeper van vandaag, Jasper, zich onder de lat begeven voor wat oefeningen.

Met Jasper op doel, Jeffrey, Lars Huiskamp en Bjarne in de verdediging en Keano, Pepijn en Lars Hofman als goaltjesdieven vingen we de wedstrijd aan. Dat ze van plan waren om met drie punten terug naar Epe af te reizen bleek al snel. Na mooi overspelen en de rust bewaren ging in de tweede minuut de 0-1 er al in, Pepijn schoot de bal mooi laag in de hoek. BAS was gewaarschuwd door onze jongens. Hierna ging het spel wat heen en weer, maar elke poging van BAS om bij ons doel te komen werd keurig opgevangen door goed verdedigend werk van Jeffrey, Bjarne en Lars Huiskamp. Daan speelde op de rechterflank en wist regelmatig zijn verdediger de mistige polder in te sturen. Door goed samenspel wist Daan zichzelf vrij te spelen voor het doel en schoot tegen het net, 0-2. Twee minuten later was het Keano die een afvallende bal keurig wist af te ronden, 0-3. Bij Daan was nog steeds de turbo in werking en schoot twee minuten later de 0-4 achter de BAS-doelman.
Af en toe ging de omschakeling van aanval terug naar verdedigen wat te langzaam aan de Eperzijde en BAS kwam steeds meer in de wedstrijd en wisten hierdoor te scoren door een goed uitgespeelde aanval, 1-4. Door slecht uitverdedigen aan onze zijde werd de ruststand 2-4.

Enkele minuten na de rust werd er wederom een prachtige aanval van achteren opgebouwd en werd de bal prachtig op maat voor het doel gebracht door Pepijn. Lars Hofman wist deze kans te verzilveren en onze marge werd weer uitgebreid, 2-5. Drie minuten later wist Pepijn wederom Lars Hofman alleen voor de keeper te zetten. Deze wist de keeper uit te spelen, waardoor deze vroegtijdig ging liggen en Lars de bal over de keeper in het doel wist te plaatsen, 2-6. Prachtig voetbal kregen we tot dit moment te zien, maar ook BAS kreeg steeds meer kansen. Meerdere kansen raakten de paal, Jasper of werd net naast geschoten. Epe kwam regelmatig goed weg en onze kleinste man van het veld stond als een grote kerel te keepen. Klasse Jasper! BAS wist vanuit een corner op 3-6 te komen, omdat de bal via de voet van Jasper het doel inrolde. Snel hierna was het Lars Hofman die Pepijn wist te bereiken en zijn tweede van vandaag hard in schoot, 3-7. Hierna volgende een periode waarin BAS te veel ruimte kreeg en regelmatig kansen kregen. De 4-7 bleef hierdoor ook niet lang uit. En toen kwam bijna het mooiste moment van de wedstrijd. Een aanval van Epe werd afgeslagen en deze bal kwam voor de voeten van Alex terecht. Deze bedacht zich geen moment en schepte of stifte deze bal hoog in de kruising, 4-8!!!

Prachtig voetbal mannen en hou dit niveau vast. Lekker blijven tikken naar elkaar en dan gaan we nog een paar geweldige wedstrijden zien. Aan jullie inzet zal het niet liggen, want wat hebben jullie met z'n allen geknokt voor de drie punten. Top gedaan Daan, Jasper, Keano, Alex, Pepijn, Jeffrey, Bjarne en onze beiden Larsen!!