46'
...

Onder 11, JO11-2, Groep 2 06

2 september 2017 9:00

Na een doelpuntrijk gelijkspel tegen Nunspeet (6-6) en een klinkende zege op SEH (7-1) maken de boys zeg klaar voor de eerste groepswedstrijd in de beker. Tegenstander van vandaag Zwart Wit '63 JO11-2. Op een mooie zaterdag ochtend, een vochtig veld, een prachtig zonnetje en een aangename temperatuur staan de boys klaar op het veld voor de aanvang van de wedstrijd. Alle negen zijn aanwezig bij de bekend maken van de opstelling, Alex verdedigt het doel in de eerste helft en de rest treed aan in een andere opstelling als in de voorgaande wedstrijden.

Scheidsrechter Jordy Wouters ( Goede pot gefloten ) fluit voor het begin van de wedstrijd, onze mannen maken meteen een voorzichtige indruk en lijken wel niet helemaal wakker. Daarin tegen begint onze tegenstander wel fel aan de wedstrijd en dat resulteert zich gelijk in de 0-1. Niet veel later na de 0-1 maken onze boys zich klaar voor een aanval, Daan wordt in de eerste minuten vaak gezocht aan de rechterkant en krijgt nu ook de bal. Met zijn snelheid gaat hij voorbij zijn kopgrotere tegenstander en verzorgt hij met een assist een doelpunt van zijn medespits genaamd Lars Huiskamp, stand 1-1. Op het scorebord is de stand dan wel gelijk maar de verhoudingen op het veld duidelijk niet. Waar onze boys een beetje angstig overkomen maken de tegenstanders daar gretig gebruik van. Binnen acht minuten staat het dan ook opeens  1-4. Zwart Wit '63 maakt een goede indruk met behendige voetballers voorin en grote kerels in de verdediging. Af en toe gaat het er ook hard aan toe in de fysieke duels, en aangezien de tegenstander fysiek sterker is komen onze mannen niet altijd ongeschonden uit de strijd. Jeffrey komt met een harde klap terecht op de grond en heeft in het restant van het duel last van zijn hoofd.

In de rust werd er duidelijk gemaakt dat we terug gingen naar de opstelling van voorgaande wedstrijden. Lars Hofman nam de plek van Alex onder de lat over, en bleek een uitstekende keeper te zijn in de tweede helft. Alex neemt zijn vertrouwde plek weer in als een ras echte verdediger. Epe schoot direct uit de startblokken. Uiteindelijk kregen ze door dat ze fysiek tegenstand moesten bieden en er tegenaan moesten gaan. Na vijf minuten spelen in de tweede helft kwam Daan door de verdediging en bedacht zich niet en schoot de bal tegen de touwen aan 2-4. Onze mannen kwamen de tweede duidelijk beter voor de dag dan in de eerste helft. Keano kwam er met zijn snelheid vaak doorheen en met Pepijn in de spits kwamen we er vaak doorheen. Maar het enige wat ontbrak was de eindpass, telkens opnieuw. De verdediging met Bjarne, Jeffrey Lars Huiskamp en Alex, hielden lang stand met perfecte slidings op de bal en sterk te zijn in de duels. En dan onze keeper, Lars Hofman was vooraf nog wel bang om te gaan keepen, zorgde met prachtige reddingen dat de score niet nog groter werd. Maar uiteindelijk kwam de tegenstander dan toch op een 2-6 voorsprong. Jasper zorgde voor het fluitsignaal nog met een prachtige lob voor de 3-6.

Deze pot was een leerzame pot voor ons. De eerste helft moeten we maar snel vergeten en ons in de toekomst richten op de tweede helft.

Ga zo door Pepijn, Bjarne, Keano, Jeffrey, Alex, Daan, Jasper, Lars en Lars. Wat jullie in de tweede helft hebben laten zien willen we graag vanaf het begin zien ;).