39'
40'
41'

26 augustus 2017 9:30

Voor het eerste oefenduel van het najaarsseizoen 2017 vertrokken we naar Nunspeet  om daar tegen de plaatselijke JO11-2 te spelen. Ondanks dat het voor de meeste jongens maar een “oefenwedstrijd” was, was er toch wat spanning, want vandaag werd er voor het eerst gespeeld in de nieuwe samenstelling . Pepijn is een lang weekend weg en Alex is geblesseerd dus gingen we zonder wissels op pad.

In een lekker ochtend zonnetje werd een goede warming-up gedaan en tijdens de teambespreking werd de opstelling bekend gemaakt.

Meteen vanaf de aftrap werden de toeschouwers verrast met een potje aantrekkelijk voetbal. De jongens wisten elkaar goed te vinden. De eerste kans was  dan ook voor onze jongens, maar trof geen doel. Wel in de 8’…, Lars Hofman verzilverde een kans op aangeven van Bjarne 0-1. Lang kon er niet genoten worden van de voorsprong, want een minuut later scoorde Nunspeet de 1-1 na een hard schot. Daan bracht de Eperboys weer op voorsprong 1-2, na een breedte pass van Lars Hofman en het was Lars Hofman zelf die na een voorzet van Daan de 1-3 intikte.

In de verdediging waren het Keano, Lars Huiskamp en Jeffrey die menig aanval van Nunspeet afsloegen en als Nunspeet er toch een keer doorkwamen stond daar altijd Jasper nog in het doel. Maar de druk van Nunspeet nam toe. Onze jongens hadden iets te veel met hun krachten gesmeten en door het ontbeken van een wissel was het moeilijk om op adem te komen. Het was dan ook Nunspeet die tegen scoorde vanuit een hoge bal die nog iets aangeraakt werd en het doel in rolde 2-3 en kort voor rust werd er vanuit een corner de bal goed ingekopt en was de stand weer gelijk 3-3.

Na de rust nam Bjarne de plaats in van Jasper en ging in het doel staan. Het was nu Nunspeet die druk zette en al snel de 4-3 scoorde en de voorsprong uitbouwde naar 6-3. Gelukkig pakte onze jongens het weer goed op en zorgde dat Nunspeet niet meer bij hun goal vandaan kwam. Kort nadat Lars Huiskamp de 6-4 had ingeschoten, schoot Jeffrey de 6-5 binnen en maakte Lars Hofman het weer gelijk 6-6. Er werd nog een slotoffensief ingezet door onze jongens, maar de bal wilde er niet meer in en gelukkig ook niet aan onze zijde na een uitbraak van Nunspeet.

Al met al een zeer leuke, gelijk opgaande wedstrijd met een terechte uitslag. Over twee weken spelen we voor de beker weer tegen deze tegenstander, maar hopelijk met een uitslag in ons voordeel.

Klasse gevoetbald Bjarne, Daan, Jasper, Jeffrey, Keano, Lars en Lars !!!