Onder 9 zaterdag, JO9-1, Hoofdklasse 5

13 mei 2017 11:30

Voor de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen moesten we helemaal naar Ede afreizen om daar punten proberen te pakken tegen DTS Ede.

Na een goede warming-up volgde een teambespreking en werd de opstelling bekend gemaakt.  Vandaag was het de beurt aan Mick om het doel zoveel mogelijk schoon te houden.

Na de aftrap leek het snel goed te gaan. In de 3’ minuut passte, de door het midden opkomende,  Jeffrey de bal  op de vrijstaande Alec die de keeper van DTS Ede kansloos liet 0-1. Maar hierna was het gebeurd. Of het nu aan het benauwde weer lag of de speurtocht van afgelopen vrijdag zat nog in de benen, maar de jongens waren niet vooruit te branden. Al snel werd de stand gelijk getrokken en DTS Ede liep voor de rust uit naar 5-1.

Na in de rust een donderspeech aangehoord te hebben werd er met de 2e helft aangevangen. DTS Ede scoorde nog wel de 6-1, maar daarna ging het verdedigend stukken beter. Keano, Jeffrey, Lars en Bjarne stonden korter op de man en wisten menig duel te winnen en door goed combinaties konden ze de aanvallers Levi, Bas, Alec en Jasper aan het werk zetten. Het was dan ook Bas die, na wederom een pass van Jeffrey, de stand op 6-2 bracht. Ook de 6-3 kwam van de voet van Bas na een mooie soloactie. Beide ploegen kregen meer ruimte en over en weer kwamen er kansen. Met een paar mooie reddingen wist Mick te voorkomen dat de tegenstander scoorde, maar tegen de 7-3 was hij niet opgewassen. Kort daarna was het Levi die met een fraai afstandsschot de marge verkleinde 7-4. En er was weer hoop voor de jongens en zeker toen Bas de 7-5 scoorde. Alles werd op de aanval gezet om toch nog een punt uit de strijd te halen, maar jammer genoeg resulteerde dat in een tegendoelpunt 8-5. In de laatste minuten werd de spanning nog teruggebracht door Levi die de bal voor zijn voeten kreeg na een geblokt schot van Lars en de 8-6 inschoot. Maar helaas was er niet voldoende tijd meer over om de stand gelijk te trekken.

Het was een leerzaam seizoen voor onze jongens op hoofdklasse niveau, waar we af en toe wat te kort kwamen maar zeker voetballend niet de minste waren.

Super gedaan Alec, Bas, Bjarne, Jasper, Jeffrey, Keano, Lars, Levi en Mick!!!