...
40'

Onder 9 zaterdag, JO9-1, Hoofdklasse 5

8 april 2017 9:45

Deze zaterdag stond de uitwedstrijd tegen WSV JO9-1 uit Apeldoorn op het programma. Gezien de ranglijst was dit misschien wel een tegenstander waar wat punten te verdienen waren. Na eindelijk een stukje gras gevonden te hebben op het overvolle sportcomplex van WSV konden de jongens aan een goede warming up beginnen. Deze duurde wat langer dan gewenst, omdat de wedstrijd op het veld waar we moesten spelen uitliep. Ruim 10 minuten later dan gepland floot de scheidsrechter voor de aanvang van de wedstrijd.

Waarschijnlijk was de concentratie bij de jongens wat weggeëbd door het lange wachten, want in de 3e minuut was het al meteen raak voor WSV en stond het al 1-0 voor de thuisploeg. De jongens werden door het vroege tegendoelpunt wakker geschut en lieten weer eens zien dat zij ook goed konden voetballen. Het spel ging over en weer en beide ploegen kregen kansen. De verdedigers Keano, Jeffrey, Levi en Bjarne hadden de handen vol  aan de aanvallers van WSV met name de aanvoerder die een handige pingelaar was. Maar het was toch Epe die de stand gelijktrok. Halverwege de 1e helft kwam de bal bij Alec voor de voeten en hij bedacht zich niet en haalde de slof aan en via de onderkant van de lat verdween de bal achter de keeper van WSV 1-1. Echter voor rust wist WSV weer de stand naar zich toe te trekken. In een scrimmage voor de goal werd de bal verkeerd beoordeeld en rolde langs de paal in het doel 2-1.

De rust werd gebruikt om wat omzettingen in de opstelling te doen. Levi werd doorgeschoven naar het middenveld om voorin meer in balbezit te blijven en Jeffrey met de punt naar voren in de verdediging om meer druk te kunnen zetten.

Deze omzetting pakte meteen goed uit. Een lange bal vanuit achteren werd door Levi opgepakt en na een rush over het middenveld omspeeld hij de keeper en de stand was weer gelijk 2-2. De jongens hadden er weer geloof in. Er werd weer gecombineerd met elkaar en regelmatig zorgde onze aanvallers Bas, Mick, Jasper, Alec en Levi voor gevaar en aan de andere kant was het Lars, die vandaag de keeper was, met een aantal mooie reddingen wist te voorkomen dat WSV scoorde.

Het was echter WSV die tegen het einde van de wedstrijd scoorde. Een schot op doel werd door een speler van WSV nog aangeraakt waardoor de bal van richting veranderde en in het doel belande 3-2 en ook de 4-2 kwam uit een schot welke onhoudbaar werd ingeschoten. Gelukkig bleven de jongens voetballen en Jasper ging goed door op rechts en gaf een splijtende pass op Bas die niet twijfelde en er 4-3 van maakte. Er was nog weinig tijd maar zou het dan toch noch lukken om een punt mee naar huis te nemen…..  Ondanks alle aanmoedigingen van langs de kant lukte het toch niet en was het WSV nog die in de laatste minuut vanuit een volley de 5-3 op het scorebord bracht.

Het was voor de toeschouwers een gelijk opgaande wedstrijd en gezien het getoonde spel hadden onze jongens op z’n minst wel een punt verdiend!

Jammer Alec, Bas, Bjarne, Jasper, Jeffrey, Keano, Lars, Levi en Mick, maar jullie hebben goed je best gedaan!!!