...
40'

Onder 9 zaterdag, JO9-1, Hoofdklasse 5

25 maart 2017 9:45

Vandaag mochten we afreizen naar Bennekom om tegen de JO9-1 van de plaatselijke voetbalclub aan te treden. Met een lekker zonnetje en een aangename temperatuur deden onze jongens een goede warming up en na de teambespreking kon er aan de wedstrijd begonnen worden.

Als snel was duidelijk wat de bedoeling was van de tegenstander. Vroeg druk zetten en onze jongens op hun eigen helft houden. Dat lukte goed, mede omdat onze jongens niet echt scherp en fanatiek waren begonnen. Ze kwamen er verdedigend niet uit en aanvallend niet aan te pas. Van het goede combinatiespel wat we normaal van ze kennen, zagen we niet veel terug.  Al gauw kwam dan ook de 1-0 op het scorebord en even later lag ook al de 2-0 in het net. Hoe goed Jeffrey, Lars, Keano en Bjarne hun best ook deden om onze aanvallers Alec, Mick, Bas en Jasper te bereiken, telkens kwam er een tegenstander tussen.  Het was dat Levi goed stond te keepen anders was de score al snel veel hoger geweest.

Halverwege de eerste helft kwam pas  de eerste kans voor SV Epe. Bas kwam vanaf rechts naar binnen maar stuitte op de keeper die tot dat moment nog niks te doen heeft gehad. Ook de afgeslagen bal, welke door Bjarne van afstand werd ingeschoten, werd  goed gepakt. Het leek of onze jongens iets meer aan voetballen en aanvallen toekwamen, maar het was Bennekom wederom die scoorde en maakte voor rust nog de 3-0 en 4-0.

Na een bemoedigend praatje in de rust en aangegeven dat alles nog mogelijk is begonnen we aan de 2e helft. De tegenstander gaf iets meer ruimte om te voetballen en kort na de aftrap ging Bas alleen op het doel af en liet de keeper kansloos 4-1. De hoop was er weer om er nog een goed resultaat uit te halen, maar halverwege de 2e helft maakte Bennekom binnen 2 minuten de 5-1 en 6-1 en alle hoop was vervlogen. De jongens lieten de kopjes hangen en Bennekom wist hier gebruik van te maken en scoorde in de laatste 5 minuten de 7-1 en 8-1 en zette, met een fraaie lob, de eindstand op 9-1.

Helaas Alec, Bas, Bjarne, Jasper, Jeffrey, Keano, Lars, Levi en Mick, volgende week weer nieuwe kansen!!!