Ook in competitie is SV Epe JO9-1 te sterk voor CSV Apeldoorn JO9-1

Epe JO9-1

Onder 9 zaterdag, JO9-1, Hoofdklasse 5

18 februari 2017 10:00

Onbekend

Na de afgelasting van vorige week en sporadisch een trainingen te hebben afgewerkt door het winterse weer van de laatste tijden, mochten we eindelijk beginnen aan de eerste wedstrijd in de Hoofdklasse van de voorjaarscompetitie 2017.

Onze tegenstander was vandaag de JO9-1 van CSV Apeldoorn. Dit was toevallig dezelfde tegenstander waar we twee weken geleden onze laatste oefenwedstrijd tegen hebben gespeeld en nipt met 2-3 hebben gewonnen.

Tijdens de warming-up werd het strijdplan voor vandaag uitgelegd. Ze kregen de opdracht mee om vanaf het begin goed druk te zetten op de tegenstander en proberen om hun spel te ontregelen en snel in balbezit te komen. Dat lukte meteen en in de eerste minuten werd door Bas al de 0-1 ingetikt na goed combinatiespel met Levi. Snel daarna had Bas de kans op de 0-2 toen hij alleen op de keeper afging, maar hij mikte helaas te hoog. Maar halverwege de eerste helft liet Bas de kans niet liggen en scoorde na een goede steek pass van Lars de 0-2 met een mooi hakje.

Lang kon er niet genoten worden van het doelpunt want meteen daarna kreeg onze verdediging de bal niet goed weg en daar wist CSV van te profiteren 1-2. Levi stroopte de mouwen op en ging op links alleen door en liet de keeper kansloos met een hard schot 1-3. Even later schoot Levi weer hard  op doel. De keeper kon dit schot nog wel tegenhoud, maar kon de bal niet vastpakken en Mick wist hier wel raad mee en tikte de 1-4 binnen. Aan het einde van de eerste helft was er een kleine miscommunicatie en kon CSV vanuit een hoekschop de ruststand binnenschieten 2-4.

In de rust hebben de jongens meegekregen om meteen weer van de aftrap druk te zetten op de tegenstander. Wederom heeft dit weer succes. Meteen na de aftrap in balbezit te zijn gekomen krijgt Bas de bal en geeft deze voor op de meegelopen Levi 2-5. De jongens van CSV gingen fysiek wat harder spelen en dat merkte Bas ook toen hij alleen op de keeper ging kreeg hij een duw van achteren waardoor hij tegen de uitkomende keeper aan botste. De vrije trap die hier op volgde werd onhoudbaar door Levi ingeschoten 2-6. Ook Alec, die kwistig passjes verstrooide op het middenveld werd hard neergeduw, maar de scheids zag hier niks in.

De wedstrijd kwam in een fase dat CSV meer aan het  aanvallen toekwamen, maar stuitte vaak op onze hechte verdedigers Jeffrey, Keano en Lars en met Bjarne in de goal wisten ze nog menig aanval onschadelijk te maken en doelpunten te voorkomen, maar de druk van de tegenstander nam toe en door wat onoplettendheidjes kwam CSV terug in de wedstrijd 3-6 en 4-6. Hierna was Epe weer aan de beurt. Jasper was als rechter middenvelder lekker op dreef en gaf een mooie voorzet op Bas die de 4-7 intikte. Maar het was CSV weer die de wedstrijd spannend maakte door snel achter elkaar de 5-7 en 6-7 te maken. Lars was het die uiteindelijk de eindstand op 6-8 bracht met een te harde pass op Mick waar de keeper zich op verkeek en over de bal trapte die het doel inrolde .

De jongens hebben laten zien wat ze bij de trainingen leren. Goed blijven combineren en de bal het werk laten doen. Hiermee hebben ze een welverdiende overwinning binnengehaald.