4 - 6

Epe JO9-1

Onder 9, JO9-1, Groep 2 JO9 2e klas SR1

22 oktober 2016 10:30

Na een teleurstellende nederlaag van vorige week moesten we vandaag aantreden tegen VV Hierden JO9-1 voor een plekje in de volgende bekerronde. Aangezien er de afgelopen week wat jongens ziek en/of zwakjes waren, hebben we vandaag een extra speelster mee, Maud Herms uit de JO9-2. Op het veld aangekomen wordt de opstelling bekend gemaakt en Lars begint vandaag als keeper. Na een goede warming-up en bemoedigde toespraakjes fluit de scheidsrechter voor de aftrap.

Meteen vanaf de aftrap zagen we een ander SV Epe dan vorige week. Geconcentreerd en met optimale inzet voerde onze aanvallers Bas, Mick, Maud (en later ook Alec en Jasper) de druk op de tegenstander op. Dit resulteerde al snel in de 0-1. Levi ging goed door naar voren en bracht Mick in scoringspositie en die kans liet hij niet onbenut.

Na het doelpunt van Epe kwamen de spelers van Hierden wat uit hun de schulp en begonnen ze elkaar beter te vinden en vanuit een voorzet werd de bal onhoudbaar ingeschoten en de stand was weer gelijk 1-1.

De verdedigers Jeffrey, Keano, Levi en Bjarne lieten zich weer van hun beste kant zien en menig aanval van Hierden werd door hun verstoort en afgeslagen. De tegenstander probeerde het toen maar meer met afstandsschoten maar deze werden door Lars goed gepakt.

Halverwege de eerst helft pikte Levi de bal op van het middenveld en liet na een solo de keeper met een hard schot kansloos 1-2. Voor de rust werd het ook nog 1-3. Vanuit een ingooi, maakte Bas een mooie solo door de verdediging van Hierden en scoorde beheerst.

In de rust nam Bjarne de keeperhandschoenen over van Lars en ging onder de lat staan. Na wat positieve coaching van de  leiders werd er begonnen aan de 2e helft. Hierden ging na de aftrap vol op de aanval en al gauw werd de 2-3 ingeschoten. Epe bleef gelukkig voetballen en al snel zorgde Lars met een intikkertje na een voorzet van Bas voor de 2-4. Bas was het zelf die na een goed opgezette aanval met Mick de 2-5 maakte en even later was het Levi die met Mick combineerde en de 2-6 in schoot.

Hierna werd er wat gas teruggenomen en kwam Hierden een aantal keren gevaarlijk op en kregen een aantal kansen die er niet in gingen. Maar tegen het einde van de wedstrijd werd er niet goed verdedigd en de doorgebroken speler van Hierden schoot de bal achter Bjarne in het net 3-6. De druk op het doel van Epe werd groter en Hierden kreeg een aantal hoekschoppen. Deze hoekschoppen zorgde voor veel gevaar en hieruit werd dan ook de 4-6 gescoord. Onze spelers stonden even niet goed op te letten en lieten een speler vrij staan die de bal in de uiterste hoek schoot.

Er volgde nog een aantal spannende minuten maar er werd door beide partijen niet meer gescoord. Het was een leuke gelijkopgaande strijd tussen twee ploegen die wilden voetballen. Nu maar afwachten wie de volgende tegenstander wordt in de bekercompetitie.

Maud, Mick, Bas, Alec, Jasper, Keano, Jeffrey, Lars, Levi en Bjarne jullie hebben het super gedaan en Maud, bedankt voor je inzet. Je staat je ”mannetje”  wel in het veld.