SV Epe JO9-1 neemt de punten mee uit Apeldoorn

3 - 8

Epe JO9-1

Onder 9 zaterdag, JO9-1, 2e klasse 08

5 november 2016 10:00

Vandaag reisde we af naar Apeldoorn om tegen de JO9-3 van csv Apeldoorn te spelen. Gezien de ranglijst beloofde het een spannende wedstrijd te worden. Op het veld wordt de opstelling verteld en na een korte warming-up en teamafspraken gemaakt te hebben, kon de wedstrijd beginnen. Keano mocht deze keer proberen het doel schoon te houden.

Vanaf de aftrap was het duidelijk dat de jongens waren gekomen om de drie punten mee terug te nemen naar Epe. Jeffrey veroverde achterin al snel de bal van een tegenstander en na een mooie solo over het middenveld passte hij de bal op Levi die de 0-1 inschoot. Nog geen vijf minuten later was het weer raak. Na een goede voorzet van Bas kon Jasper de 0-2 intikken.

De verdedigers Jeffrey, Lars en Bjarne hadden de opdracht gekregen om de tegenstander ver van het eigen doel te houden en dat deden ze voortreffelijk. De spelers van csv Apeldoorn die probeerde door de verdediging te komen werden vakkundig afgestopt en zodra de bal in bezit was werden de aanvallers Levi, Mick, Bas, Jasper en/of Alec goed ingespeeld en aan het werk gezet. De 0-3 kwam voor de rust nog van de voet van Alec. Na een schot van Jasper op het doel, reageerde Alec alert op de bal die de keeper nog tegenhield maar niet kon vastpakken.

Na de rust bleven de jongens doorgaan met het goede combinatiespel en het was Bas die via het achterwerk van de keeper de 0-4 binnen schoot. Voor de toeschouwers was het echt genieten langs de kant, de ene aanval nog mooier dan de ander. Maar de mooiste was halverwege de 2e helft. Jeffrey die op rechts met een splijtende pass Bas wegstuurde die op zijn beurt Mick goed inspeelde die beheerst afrondde 0-5. De Apeldoorners stonden met “de rug tegen de muur” en kregen de bal niet meer weg van hun eigen doel. Jeffrey was het dan ook die een slechte uittrap van de keeper oppikte en schoot raak 0-6. Alec schoot nog een keer op de paal, maar het was Lars die de 0-7 binnen schoot, waarbij er weer een beetje hulp van de keeper was.

Met deze riante voorsprong was het tijd om wat dingen uit te proberen en werd de organisatie binnen het team wat omgegooid. Hierdoor nam de druk op het doel van Keano toe. Vanuit een corner werd de bal in één keer achter Keano in het doel gewerkt 1-7. Met een aantal goede reddingen, mede door tijdig uit te komen, wist Keano meer tegendoelpunten te voorkomen, maar de 2-7 werd onhoudbaar hoog boven hem ingeschoten. Gelukkig stroopte Levi nog even de mouwen op en schoot vanuit een corner de 2-8 binnen. Het slotakkoord was nog voor de thuisploeg die in de laatste minuut nog de 3-8 scoorde.

Beladen met complimenten nog even de penalty’s afgewerkt, en na een lekkere douche (en stevige wandeling terug naar de auto’s) kunnen onze boys terugkijken op de tot nu toe beste wedstrijd van dit seizoen.

Mick, Bas, Alec, Jasper, Keano, Jeffrey, Lars, Levi en Bjarne. GROOTTE KLASSE !!!