DAMES WINT DE DERBY MET GROTE CIJFERS!!! 9-2.

P. Eijkelenkamp

Onbekend

Klik hier voor de foto's van de eerste helft
(Ella van den Berg)

Vanochtend werd de derby tussen Epe en Vios gespeeld op sportpark De Wachtelenberg. Epe dat met een 3-4-3 formatie startte kwam al vroeg op voorsprong door een mooi doelpunt van onze aanvoerder Manon. 1-0!! Niet snel daarna kwam de 2-0 op het scorebord. Manon kwam door op rechts, gaf de bal strak voor en onze spits Michelle gleed hem bij de eerste bal goed binnen. 2-0. Toen kwam de klad er een beetje in de bij de dames uit Epe. Wij probeerden te voetballen, maar het tempo lag erg laag, passing was slordig en er was weinig beleving. Er sloop een soort van gemakzucht in het team. Vios kreeg wat meer vertrouwen en probeerde met uitbraken aan de rechterkant er door heen te komen. In de 21ste zette Rochel goed door en schoot de bal beheerst en goed onder de keeper door 0-3. Een kwartier later viel de 0-4. Fleur was als eerste bij een afgeslagen bal en schoot het bal goed in het netje. Vlak voor rust maakte Vios de 4-1. Door een zeldzaam foutje achterin bij Epe, kon de spits van Vios makkelijk binnen schieten. 2de helft begon wederom matig. Door wederom een foutje achterin kon de spits van Vios naar het goal. Alleen Kelly dacht daar anders over en hield haar tegenstander vast. Hiervoor kreeg Kelly de gele kaart gepresenteerd en mocht 10 minuten toekijken. Vios dacht heel even dat er wat te halen viel in Epe. De dames dachten daar anders over en schakelde met 10 dames een tandje bij. Het was even het kwartiertje van Manon. Door geweldige passes en steekballen van Melissa, Anne-Marijn en Rochel kon Manon 4x scoren. Dit waren mooie doelpunten en een compliment waard. 8-2! Melissa mocht op aangeven van wederom Rochel de 9-2 maken. Na 90 minuten floot de scheidsrechter af en konden de dames naar de warme kleedkamer. De 3 punten zijn weer bij geschreven. Het was niet goed vandaag. Maar als je er weer 9 maakt en zoveel kansen creëert, dan kun je tevreden zijn.