47'
... (e.d.)

Onder 11 zaterdag, JO11-2, 2e klasse 02

1 oktober 2016 8:30

Vandaag stond een wedstrijd op het programma waar een aantal kinderen lang naar hebben uitgekeken. De wedstrijden tegen EZC staan in het algemeen bekend als de wedstrijd tegen vriendjes, klasgenoten, vriendjes van buurjongens etc.. Iedereen kent wel iemand bij de teams. Meestal komt dit het spel tijdens de wedstrijd niet ten goede. Ook onze mannen is het vandaag overkomen....

De eerste helft was rommelig in vergelijking met onze wedstrijd van vorige week. Ook was er nu en dan iets te veel ontzag voor de tegenstander.

In de 8e minuut valt op een onverwacht moment de 0-1. Stijn krult een corner bal, met een klein beetje hulp van de tegenstander, in 1 keer in het doel. Na dit doelpunt ontstond een wedstrijd die de eerste helft op en neer ging. Het duurde tot de 21e minuut voordat er opnieuw gejuicht kon worden. Na voorbereidend werk van Daan is het Gijs die de 0-2 ruststand op het bord schiet.

Deze ruststand is prettig maar we kunnen zeker nog niet achterover leunen. Dit hebben de mannen eerder dit seizoen al eens meegemaakt. Dus een gewaarschuwd mens..

Alex maakt vlak na rust een prachtig doelpunt. Hij schiet de bal, onder toeziend oog van zijn moeder, heerlijk in de kruising. De tweede helft is voor ons. We geven niet veel meer weg. In de 40e minuut weet EZC vanuit een counter een treffer te maken, 1-3. Wordt het dan toch nog spannend?

In de 47e minuut is het EZC zelf die wedstrijd op slot gooit. Via een rommelige situatie op een meter of 10 van de goal wordt de bal in eigen doel gewerkt. Zo wordt een 1-4 eindstand bereikt en nemen de blauw-witten de 3 punten mee naar de Wachtelenberg.

Volgende week spelen we thuis tegen SVI. Ook dit wordt een bijzondere wedstrijd, want dan treft Floris zijn oude teamgenoten.