17 september 2016 9:00

Scheidsrechter

J. Bekker

Onbekend

Na de geslaagde Vossenjacht van afgelopen vrijdagavond stond vandaag de thuiswedstrijd tegen Columbia JO9-1 op het programma. Gelukkig was de hitte van de afgelopen dagen wat afgenomen en  daardoor fantastisch voetbalweer. Met de dauw nog op het gras begonnen de jongens met de warming-up. Na een korte teambespreking werd de opstelling bekent gemaakt. Vandaag stond Bjarne op doel en mocht laten zien wat hij maandagavond bij de keeperstraining geleerd heeft.

Na het fluitsignaal van de aftrap zetten de jongens meteen druk op de tegenstander wat in de 3e  minuut al resulteerde in de 1-0 door een doelpunt van Levi. De tegenstander was nog maar net bekomen van het tegendoelpunt of de bal lag al weer in het net. Na goed combinatiespel werd Jasper bereikt die met een mooie voorzet, Bas bediende die goed inschoot 2-0. Ook in de 3-0 had Bas en groot aandeel. Na een mooie solo kwam hij alleen voor de keeper te staan, maar geheel niet zelfzuchtig passte hij zijwaarts naar de meelopende Alec die de bal voor het intikken had.

De verdediging met afwisselend Levi, Lars, Keano en Jeffrey stond als zo vaak weer als een huis en menig opbouw begon vanuit achteren. Als het niet via de ene kant kon werd er goed gebruik gemaakt van de keeper die dan weer opende via de andere kant van het veld. Toch werd er aan het einde van de eerste helft wat minder samen gespeeld, waardoor de tegenstander wat meer in hun spel kwam en kort voor rust werd de 3-1 door Columbia gescoord.

Na in de rust te horen gekregen te hebben dat ze weer hun eigen spel moeten gaan spelen en de bal goed rond moeten laten gaan, ging de tweede helft van start. Nu was het de beurt aan de tegenstander die meteen druk zette en de aansluitingstreffer wisten te scoren 3-2. Zou het dan toch nog spannend worden…? Maar nee, gelukkig maakte Mick kort hierna de 4-2. Het leek wel of er iets bij de tegenstander knakte, want hierna volgde de doelpunten kort op elkaar. Levi kreeg uit een voorzet de bal toegespeeld en met een mooie schijnbeweging zette hij zijn tegenstander op het verkeerde been en schoot de 5-2 hard in. De 6-2 kwam weer van de voet van Mick die steeds beter z’n draai vindt in de spits. Op het schot van Bas had de keeper geen grip en kon de bal pas achter de doelijn pakken 7-2. Halverwege de tweede helft schoot Mick op de paal en wist in de rebound de 8-2 te scoren. Ook de 9-2 wordt door Mick gemaakt na goed voorbereidend werk van Jasper. De 10-2 kwam tot stand nadat Jeffrey, Bas de hoek instuurde en na een goede voorzet, Levi de bal kon intikken.

Af en toe kwamen de bezoekers over de middellijn maar werden daar opgevangen door onze verdedigers. Jeffrey en Keano konden met hun snelheid het nodige corrigeren, Lars wist zich telkens goed op te stellen en Alec liep de tegenstanders ook goed in de weg. En als er toch nog iemand door kwam, dook Bjarne vol overgave op de bal. Alleen de keer dat een speler van Columbia goed door kwam en met een welgemikte schot Bjarne kansloos liet 10-3. In de laatste minuten van de wedstrijd maakt Levi er nog 11-3 van en met een goed schot werd het dozijn vol gemaakt 12-3.

Na afloop zijn er de complimenten voor Mick, Bas, Alec, Jasper, Keano, Jeffrey, Lars, Levi en Bjarne voor de goede wedstrijd en wordt het applaus van de toeschouwers in ontvangst genomen