Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Epe toont karakter tegen Oldemarkt

Epe toont karakter tegen Oldemarkt

Oldemarkt FC 1 (zon)

3 - 5

Epe 1 (zon)

... (kopbal)
12'
... (schot)
28'
43'
50'
Stefan Lokhorst (penalty)
... (schot)
56'
85'
Stefan Lokhorst (penalty)
89'

Competitie

Mannen zondag, 1, 3e klasse D

Datum

19 maart 2017 14:00

Scheidsrechter

Alkema, A

Accommodatie

Sportpark Immerloo
Loostraat 22 A
6924AE
LOO GLD
tel. 0316-261164

Epe op karakter langs Oldemarkt, de Epenaren kwamen na een 2-0 achterstand in de slotfase van de 2e helft alsnog  op een 3-5 winst.
Moeizame 1e helft.
Epe begon op een winderig sportpark en een hobbelig en moeilijk bespeelbaar veld goed aan de wedstrijd en wist in de eerste tien minuten enige kansen te creëren maar wist niet te scoren. De thuisploeg kwam niet onder de druk uit en de Epenaren waren heer en meester, echter in de eerste aanval van Oldemarkt maakte Epe een overtreding op het middenveld. De vrije trap werd hoog voor het Epe doel geplaatst en de laatste man van Oldemarkt, Toon Flokstra, kon zo maar de bal vrij staand bij de 2e paal de bal in het Epe doel koppen. (1-0). Epe was hierna de greep op de thuisploeg kwijt. De mannen van Oldemarkt kregen zelfs meer mogelijkheden en  kwamen zelfs op een 2-0 voorsprong toen de linksbuiten  Folkert Postma een hard ingeschoten bal  zomaar in het Epe doel zag verdwijnen, doordat de bal via Max Buis van richting werd veranderd.
Aansluitingstreffer
Epe probeerde weer in de wedstrijd te komen en op het eind van de eerste helft kwamen er gelukkig weer enige mogelijkheden en wist Epe via Dennis Calkhoven weer terug in de wedstrijd te komen. Een mooie aktie werd door Dennis perfect afgerond. Dennis schoot de bal hard in de korte bovenhoek. Op slag van rust was Stefan  Lokhorst dichtbij de gelijkmaker maar Oldemarkt doelman Willem Jansen redde bekwaam, waardoor de ruststand 2-1 bleef.

Spektakel in de 2e helft
Na de rust werd eerst de thuisploeg gevaarlijk, maar daarna voetbalde Epe zich weer in de wedstrijd.
In de 50e minuut gaf de goedleidende scheidsrechter Alkema , na een overtreding op Dennis Calkhoven, de voordeelregel, de bal kwam bij Luke Berkhoff, die een voorzet gaf en de instormende Gerrit Calkhoven werd ten val gebracht, waardoor  Epe een strafschop kreeg.  Stefan Lokhorst scoorde beheerst de 2-2.

Oldemarkt weer op voorsprong, 
In de 56e minuut kwam Oldemarkt weer op voorsprong toen spits Klaas Brand,  bij een vrije trap voor zijn man kwam en de bal keihard in de Eper bovenhoek schoot (3-2).
Epe reageerde direct. Vanaf de aftrap kwam de bal uiteindelijk terecht bij Dennis Calkhoven, Dennis soleerde door de Oldemarkt verdediging en scoorde beheerst de 3-3.
Epe leek de wedstrijd naar zich toe te trekken en kreeg ook meer mogelijkheden. Oldemarkt kreeg het steeds moeilijker en kwam nauwelijks nog uit de verdediging.

In de 65e minuut bracht Epe Frenkie Overmars in het veld voor Luke Berkhoff. Epe bleef druk zetten en probeerde de winst alsnog binnen te halen. het duurde tot de 85e minuut toen Epe weer een strafschop kreeg, nadat Stefan Lokhorst binnen het strafschopgebied omver geduwd werd. Scheidsrechter Alkema aarzelde niet , strafschop. Stefan scoorde weer  beheerst (3-4).
Oldemarkt probeerde alsnog langszij te komen maar vlak voor tijd besliste Frenkie Overmars de wedstrijd door de 3-5 te scoren.

Een prachtige prestatie van de hard werkende Epenaren, die karakter toonden en tot tweemaal toe een achterstand wisten om te buigen.

De Epenaren werden gesteund door zeker zo'n 50-tal supporters, die op eigen gelegenheid,  maar ook met de bus  ( Epe 4 en de Dames 1 en 2), waren meergereisd. Het werd door deze overwinning een leuke terugreis.


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!