1 - 2

Epe JO9-1

7 mei 2016 9:45

Onbekend

Na een weekje rust, vandaag de laatste oefenwedstrijd van dit seizoen. Dit leidt ons op deze warme zaterdagochtend naar Lochem, waar de plaatselijke F1 de tegenstander is.
Lochem moet, net als wij, nog één competitiewedstrijd. Zij moeten tegen een oude bekende, SV Schalkhaar, die tegen Lochem nog kampioen kan worden.
Lochem SP speelt op een mooi sportpark waar men helaas is vergeten het gras te maaien. Het hoge gras tezamen met de hoge temperatuur zorgt voor zware omstandigheden. Daarbij nog meegenomen dat Daan op vakantie is, moeten de acht Epenaren vol aan de bak.

Om 09:45 uur wordt afgetrapt. De Epenaren zoeken meteen de aanval. Het wordt al snel duidelijk dat Lochem een fysiek sterke ploeg heeft met één jongen die er minimaal uit ziet als een tweede jaars E-speler.  Voetballend zijn de Epenaren echter de bovenliggende partij. In de vierde minuut nemen de Epenaren dan ook een voorsprong.
Aan de rechterkant van het veld dribbelt Wessel een tegenstander voorbij en stormt richting het doel. Met een hard schot laat hij de keeper kansloos en zorgt voor 0-1.
Twee minuten later is het Joost die aan de rechterkant van het veld met de bal tussen twee Lochemers door rommelt. Met een prima pass zet hij Cas aan het werk die zich mooi vrij speelt en met een prima schot voor 0-2 zorgt.
Ondanks een aantal mooie combinaties lukt het de Epenaren niet om in de eerste helft de score verder uit te bouwen.
Ondanks dat de Lochemers een aantal malen dreigend naar voren komen lukt het hen ook niet te scoren. Fysiek gezien zijn de Lochemers sterker, maar voetballend weten de Epenaren dit elke keer weer goed op te lossen. Dit kost echter veel kracht, zodat een paar minuten voor de rust een aantal Epenaren met de handen op de knieën staat.

In de rust wordt de teambespreking in de koelte van een grote boom gedaan. Als vervolgens ook nog ranja wordt ‘geserveerd’ op het veld, zijn de Epenaren er weer helemaal klaar voor.

Aan het begin van de tweede helft pakken de Epenaren de draad van het begin van de eerste helft weer op en trekken ten aanval. Dit levert meteen een mooie kans op voor Wessel.
Nick gooit de bal naar de aan de rechterkant van het veld staande Stijn. Op zijn beurt speelt Stijn de bal diep op Wessel. Met een mooie beweging speelt Wessel een verdediger uit en zet zichzelf vrij voor de keeper. In plaats van met links uit te halen draait hij om de bal heen. Dit duurt net te lang, waardoor de keeper de gelegenheid heeft om de bal bij Wessel van de voet te plukken.
Een paar minuten later hebben de Lochemers aan de linkerkant van het veld de bal. Met een dieptepass wordt de spits van de Lochemers in stelling gebracht. Thomas en Alex sprinten achter de spits aan. Vanuit zijn doel komt Nick aangestormd. Nick is het eerst bij de bal en wil deze wegschieten. Dit lukt, maar ongelukkiger wijze komt de bal tegen de knie van Alex aan, waarna deze rustig het doel in hobbelt; 1-2.
De Epenaren krijgen nog een aantal mogelijkheden om de voorsprong verder uit te breiden.
Zo schiet Wessel oog in oog met de keeper de bal naast. Even later is het Joost die nadat hij de keeper heeft uitgespeeld net iets te ver rechts van het doel staat. Hij twijfelt tussen zelf op het lege doel schieten of passen op de mee gelopen Cas. Het wordt allebei een beetje, waardoor de bal net voorlangs aan de linkerkant naast het doel verdwijnt. Een sliding van Cas kan dit niet meer voorkomen.

Hiermee wordt de laatste oefenwedstrijd een overwinning voor de Epenaren. Dinsdag wacht de laatste competitiewedstrijd. Dan moet er worden aangetreden tegen CSV ’28. Een belangrijke wedstrijd in de strijd om de derde plek in de competitie.

Succes Nick, Stijn, Thomas, Alex, Wessel, Daan, Gijs, Cas en Joost, in de strijd om de derde plek!

In de competitie is vandaag de beslissing gevallen; door een zeer ruime overwinning is SVI op eigen veld, op doelsaldo kampioen geworden.
Namens SV Epe F1; gefeliciteerd met dit kampioenschap!