22'
...

12 maart 2016 10:15

De competitiewedstrijd tegen Go Ahead Kampen F1 is op hun verzoek uitgesteld naar 6 april. Dit omdat Go Ahead door ziekte geen representatief team op de been kan brengen. Schalkhaar heeft dit weekend geen competitieverplichtingen en wil graag revanche voor de oefenwedstrijd van 7 november 2015.

Onder het genot van een stralend zonnetje wordt om 10:15 uur afgetrapt. Gijs die niet helemaal fit is, doet niet mee. Hij is vandaag assistent coach.
Vanaf het begin van de wedstrijd is het duidelijk dat de teams opnieuw aan elkaar gewaagd zijn. Of het nu door het zonnetje komt of door de verhitte strijd op het veld is niet duidelijk; maar in een mum van tijd trekken de eerste toeschouwers hun jas uit, of stropen de mouwen op.
Op het veld zie je hetzelfde gebeuren, de spelers stropen de mouwen op en er ontstaat een boeiende wedstrijd.
Het zijn de Epenaren die de score openen. In de zevende minuut stuurt Wessel met een strakke pass  Cas aan de rechterkant van het veld diep. Cas spurt achter de bal aan en wil, nadat hij eerst een Schalkhaarder heeft afgetroefd, de bal voor het doel schieten. Een verdediger van Schalkhaar schat dit niet goed in en loopt de bal zijn eigen doel in.
Ondanks pogingen van beide teams, komt er geen wijziging in deze scoren tot vier minuten voor rust. Dan is het een Shalkhaarder die aan de linkerkant van het veld de Eper verdedigers te slim af is en met een hard schot, in de korte hoek, de 1-1 aantekent.

Na rust hetzelfde beeld als in de eerste helft. Twee hard werkende gelijkwaardige teams, waarbij Schalkhaar voetballend iets scherper/beter is dan de Epenaren.
Twee minuten na rust een uitbraak van Schalkhaar. Thomas spurt achter de aanvaller van Schalkhaar aan, maar komt net te laat om te voorkomen dat er op doel wordt geschoten. Het strakke schot verdwijnt onhoudbaar voor Nick in de verre hoek; 1-2.
Er volgt een spannende tweede helft, waarbij de Epenaren verwoede pogingen doen om de gelijkmaker te scoren en Schalkhaar alles in het werk stelt om verder uit te lopen.
Een mooi afstandsschot van een Schalkhaarder belandt op de lat boven het hoofd van Nick. Ook weet Nick een paar maal met goede reddingen zijn doel verder schoon te houden.
Aan de andere kant doet de prima keeper van Schalkhaar hetzelfde. Ondanks pogingen van de Epenaren lukt het hen niet om de Schalkhaarder keeper nog een keer te passeren.
Tot een paar minuten voor tijd, dan lijkt het toch te lukken. Joost krijgt de bal op een paar meter van het doel en schiet op het doel. Door eendrachtige samenwerking tussen de keeper en een verdediger van Schalkhaar wordt echter voorkomen dat de bal in het doel verdwijnt.
De wedstrijd eindigt dan ook met dezelfde stand als in november, maar ditmaal in het voordeel van Schalkhaar.

Een goede oefenwedstrijd, Nick, Stijn, Thomas, Alex, Wessel, Daan, Cas en Joost!
Volgende week tegen SVI gaan wij weer voor de punten.