ZAC F1

F-pupillen zaterdag, F1, Hoofdklasse 7

23 april 2016 10:15

M. van Schoonhoien

Net als vorige week, ook deze week een tegenstander die de Epenaren tegen kwamen in de najaarscompetitie; ZAC F1. Daarnaast was ZAC één van de tegenstanders tijdens het VIOD-toernooi in Doetinchem. Tijdens het toernooi kwam ZAC als winnaar uit de strijd. In de najaarscompetitie wisten de Epenaren, na een spannende wedstrijd, de punten mee naar Epe te nemen. Vandaag dus de derde ontmoeting.

De Epenaren komen goed uit de startblokken en in de tweede minuut is het Joost die na een mooie actie voor 1-0 zorgt. Nog geen drie minuten later is het Cas die met een bekeken schot voor 2-0 zorgt.
Daarna worden de Epenaren wat slordiger. Posities worden niet goed bezet, passes zijn te slap en komen vaak niet aan en de balcontrole is matig. Dit geeft ZAC de gelegenheid om zich terug te knokken in de wedstrijd. Als in de achtste minuut ZAC, na een mooie actie, voor 2-1 zorgt wordt het een wedstrijd.
De Epenaren zijn de bovenliggende partij, maar blijven slordig spelen. Het is te danken aan een aantal prima reddingen van Nick en goed verdedigend werk van Thomas en Stijn, dat ZAC niet op gelijke hoogte komt. Daar staat tegenover dat een schot van Cas op de paal belandt.

In de rust worden de Epenaren aangesproken op wat ze in de eerste helft hebben laten zien. Ook wordt hen verteld dat zij fantastisch goed kunnen voetballen, maar dat ze dan wel geconcentreerd en samen moeten voetballen.

De tweede helft wordt er beter gevoetbald dan in de eerste helft. Tussen de vijfentwintigste en dertigste minuut wordt dit uitgedrukt in doelpunten.
Eerste is het Joost die zich aan de linkerkant van het veld vrijspeelt en met een pass Wessel vrij voor de keeper zet. Met een hard schot zet Wessel de 1-3 op het scorebord.
Drie minuten later is het Wessel die aan de rechterkant van het veld de bal krijgt. Na een korte dribbel besluit hij op doel te schieten. Met een droog schot in de linkerbenedenhoek zorgt hij voor 1-4.
Weer twee minuten later is het Stijn die een hoekschop neemt. Deze wordt door de verdedigers en keeper van ZAC niet goed verwerkt. De bal valt precies bij Wessel voor de voeten die hier wel raad mee weet en met zijn derde van de ochtend voor 1-5 zorgt. Een prima hattrick Wessel!
ZAC krijgt hierna nog mogelijkheden om te scoren, maar door een aantal prima reddingen van Nick, af en toe geholpen door Gijs op de doellijn,  levert dit geen doelpunt op.
Vlak voor tijd weet ZAC toch nog een kans om te zetten in een doelpunt. Hiermee wordt de eindstand 5-2.
Ondanks een mindere eerste helft een terechte overwinning voor de Epenaren, die net als in de najaarscompetitie, opnieuw te sterk zijn voor ZAC.

Door deze overwinning blijven Nick, Stijn, Thomas, Alex, Wessel, Gijs, Daan, Cas en Joost op de derde plek staan in de competitie. Goed gedaan!

Het einde van het seizoen nadert met rasse schreden. Er staat nog één competitiewedstrijd op het programma. Op dit moment is het nog onbekend wanneer die wedstrijd wordt gespeeld.