2 april 2016 10:30

Door de aanwezigheid van tien ploegen in de competitie, zijn er twee speelronden geen competitieverplichting. Vandaag was zo’n dag voor de Epenaren. FC Zutphen die in een andere hoofdklasse speelt heeft hetzelfde en wilde vandaag graag tegen ons voetballen.
De Epenaren moeten het doen zonder Joost, omdat hij een gekneusde voet heeft.
Tijdens de warming up komt er een Zutphenaar het veld op met een treefje met twee kopjes koffie voor de leiders….. Dat is service!

Om 10:30 uur wordt op het hoofdveld van het mooie sportcomplex ’t Meijerink afgetrapt. FC Zutphen staat strak onderaan in hun competitie. Maar het wordt al snel duidelijk dat dit niet de plek is waar zij thuis horen.
De  Zutphenaren trekken voortvarend ten aanval en de Epenaren moeten alle zeilen bijzetten om te voorkomen dat er wordt gescoord. De Zutphenaren hebben één pech; Nick is vandaag in topvorm.
Met een aantal uitstekende reddingen weet Nick te voorkomen dat de Zutphenaren scoren.
Staat tegenover dat de Epenaren met een paar mooie aanvallen ook dicht bij het Zutphense doel komen. Zo wordt een door Stijn genomen hoekschop door Cas net naast gekopt. Bij een andere door Stijn genomen hoekschop schiet Cas de bal op de paal. Een mooie actie van Wessel aan de rechterkant van het veld wordt net te ver doorgevoerd, zodat hij de bal over de achterlijn loopt.
Het is een gelijk opgaande strijd, waarbij de Zutphenaren de meeste aanspraak maken op een doelpunt.
De rust breekt echter aan met een 0-0 stand.

In de rust geen bespreking op het veld. Beide teams gaan terug naar de kleedkamer, waar voor de spelers ranja klaar staat; niet alleen ranja, maar ook, opnieuw, koffie voor de leiders. Dat is goed geregeld!In tegenstelling tot de ranja die de spelers normaal gesproken na de wedstrijd krijgen, smaakt de ranja in de rust erg goed en een aantal spelers drinkt zelfs twee bekers leeg!

In de rust wordt de opstelling enigszins gewijzigd en wordt er weer in de vertrouwde formatie gespeeld met één spits.
Hierdoor zijn er in de tweede helft twee nog meer aan elkaar gewaagde teams en levert dit aan beide zijden kansen op.
Aan Eper zijde weten Thomas, Stijn en/of Alex menig aanval van de Zutphenaren echter onschadelijk te maken. Tevens weet Nick, net als in de eerst helft, ook in de tweede helft met een aantal uitstekende reddingen zijn doel schoon te houden.
Aan de andere kant wordt Gijs door een pass van Cas vrij voor de keeper gezet, maar wacht net te lang met afronden. Een schot van Daan wordt door de Zutphense keeper gered en in de herkansing wordt de bal door Daan naast geschoten.

Een mooie oefenwedstrijd, Nick, Stijn, Thomas, Alex, Wessel, Daan, Gijs, Cas en Joost, die eindigt zoals het begon; 0-0.

Woensdag gaan wij weer voor de punten dan wacht GAK F1.