SV Epe F1 pakt in tweede helft de winst!

4 - 2

Hatto Heim F1

F-pupillen zaterdag, F1, Hoofdklasse 7

16 april 2016 10:15

Vandaag staat de wedstrijd tegen een oude bekende op het programma; Hatto Heim F1. In de najaarscompetitie hebben wij ook al tegen elkaar gespeeld. De Epenaren wisten toen, na een matige wedstrijd, te winnen.
Voor deze wedstrijd staan beide ploegen met evenveel punten, op de vijfde plek in de huidige competitie. Op papier belooft het (weer) een mooie wedstrijd te worden, waarbij de Epenaren weer vol aan de bak moeten.

De eerste vijf minuten golft het spel heen en weer en is het vooral een strijd op het middenveld. Langzaam maar zeker worden de Epenaren sterker en krijgen zij controle over de wedstrijd. In de achtste minuut resulteert dit in een hoekschop die Stijn voor zijn rekening neemt. De bal komt bij de inlopende Cas terecht die de bal met zijn linker achter de keeper schiet. Hiermee wordt het 1-0.
Een minuut later voeren de Epenaren de score op. Aan de linkerkant van het veld verovert Daan de bal. Met een mooie pass stuurt hij  Cas diep, die met een prima actie een Hatto Heimer voorbij speelt. Met een goede voorzet, tussen een verdediger en de keeper door, zet hij de goed meegelopen Wessel vrij voor het lege doel. Wessel zorgt met een ‘droge’ knal voor 2-0.
De Epenaren verzuimen om door te drukken en laten Hatto Heim weer in de wedstrijd komen. In de zestiende minuut is het Hatto Heim dat aan de rechterkant van het veld een aanval opzet. Alex die bij een mannetje op de as van het veld staat besluit om naar de aanvaller aan de rechterkant van het veld te lopen. Met een prima pass zet de Hatto Heimer de door Alex vrij gelaten speler vrij voor Nick. Met een strak schot in de benedenhoek zorgt de Hatto Heimer voor 2-1.
Hierdoor lijken de Epenaren toch wat van slag en als dan ook nog Alex door een knieblessure uitvalt, is de organisatie een beetje zoek.
Dit blijkt in de achttiende minuut. Een door Stijn genomen hoekschop wordt afgeslagen door Hatto Heim. Met een lange bal naar voren wordt hun spits in stelling gebracht. Thomas die net de geblesseerde Alex heeft vervangen staat niet helemaal goed. De uit zijn doel rennende Nick wordt door de Hatto Heimer voorbij gespeeld, die vervolgens de bal in het lege doel schiet, 2-2.

In de rust krijgen de Epenaren een peptalk met als belangrijkste boodschap dat de Epenaren deze wedstrijd niet mogen verliezen.

Vanaf de aftrap wordt dit goed opgepakt. De Epenaren trekken meteen ten aanval met een aantal prima kansen tot gevolg. De kansen worden echter niet omgezet tot doelpunten. Dit voornamelijk door goed keeperswerk van de keeper van Hatto Heim. Daarnaast belandt er zowel een bal van Gijs als van Cas op de paal en gaat een voorzet van Wessel via de lat over de achterlijn. Zo blijft het, ondanks dat de Epenaren het betere van het spel hebben en meerdere kansen creëren, spannend. Tot aan de dertigste minuut. Dan nemen de Epenaren binnen een kort tijdsbestek afstand van Hatto Heim.
Eerst is het Joost die een tegenstander doldraait. Met een mooie pass zet hij vervolgens Wessel vrij voor de keeper. Met een hard schot zorgt Wessel voor 3-2. Nog geen minuut later, opnieuw een aanval van de Epenaren. Stijn die goed mee naar voren is gelopen krijgt de bal uit de kluts voor zijn voeten en schiet de 4-2 in het doel.
De Epenaren krijgen nog meerdere mogelijkheden om verder uit te lopen, maar schoten van Daan, Cas en Wessel missen precisie of worden door de prima acterende keeper van Hatto Heim onschadelijk gemaakt.
Aan de andere kant krijg Hatto Heim nog één kans, maar door goede samenwerking tussen Thomas, Stijn en Nick, wordt de bal van de doellijn afgehaald en belandt de bal in de herkansing op de paal.
Een terechte en mooie overwinning van de Epenaren, waardoor zij naar de derde plaats in de competitie klimmen.

Complimenten Nick, Stijn, Thomas, Alex, Wessel, Daan, Gijs, Cas en Joost prima gespeeld!