Door goede eerste helft winst voor SV Epe F1!!

1 - 3

Epe JO9-1

27 februari 2016 9:30

Onbekend

Deze week inhaal- en bekerwedstrijden op het programma. Voor de Epenaren was geen van beide van toepassing, zodat de eerder afgelaste oefenwedstrijd tegen VV Zeewolde F1 alsnog gespeeld kon worden. Dus eigenlijk toch een soort inhaalwedstrijd….

Onder het genot van een heerlijk zonnetje werd om 09:30 uur op het hoofdveld van VV Zeewolde afgetrapt. De camera’s waren op de matadoren gericht, zodat de wedstrijd naar verwachting nog een keer terug kan worden gezien.
De eerste minuten zijn voor Zeewolde, zonder dat dit echt kansen oplevert. De Epenaren delen af en toe een speldenprikje uit, maar ook zonder echte kansen.
In de vierde minuut zijn het de Epenaren die de wedstrijd open breken. Op de as van het veld krijgt Joost de bal en met een uitstekende beweging stuurt hij een aantal Zeewoldenaren het bos in. Vervolgens stuurt hij met een uitstekende pass Wessel diep die met een bekeken schot de 0-1 op het scorebord zet.
Vanaf de aftrap gaan de Zeewoldenaren in de aanval. Thomas voorkomt met een prima verdedigende actie dat het echt gevaarlijk wordt. Met een strakke pass naar de linkerkant van het veld zet Thomas Cas aan het werk. Op snelheid gaat Cas vanaf de middenlijn met de bal aan de voet richting het Zeewolderdoel. Met een droog schot tekent hij 0-2 aan.
In de twaalfde minuut lijken de Zeewoldenaren de aansluitingstreffer te maken. Maar het prima harde afstandsschot spat uiteen op de lat en de rebound is een prooi voor Nick. Met een goede spelvoortzetting gooit Nick de bal naar Stijn, die de bal doorpasst naar Gijs. Met een schijnbeweging speelt Gijs zichzelf vrij en passt de bal door naar de aan de linkerkant van het veld vrijstaande Cas. Opnieuw begint Cas, vanaf de middenlijn, aan een snelle dribbel. Na een mannetje voorbij te zijn gesneld gaat hij alleen op de keeper af en speelt deze ook voorbij. De bal lijkt te ver door te rollen en naast het doel te verdwijnen. Met een laatste krachtsinspanning lukt het hem om de bal op het doel te schieten.  Gelet op de ervaring van vorige week, geeft Joost de bal nog een laatste tikje.
Dit was echter niet nodig, omdat de bal al helemaal over de doellijn was, aldus Joost na afloop van de wedstrijd. Hiermee wordt het 0-3.
Voor rust zijn er aan beide zijden nog kansen, maar wordt er niet meer gescoord.

In de rust geven de Epenaren aan dat zij Zeewolde beter hadden verwacht en dat zij de wedstrijd wel zullen winnen. Dit is in de tweede helft terug te zien.
De focus is minder en de Epenaren lijken van de heerlijke zaterdagochtendzon te genieten. Dit stelt de Zeewoldenaren in de gelegenheid om geregeld gevaarlijk voor het Eper doel te verschijnen.
In de zevenentwintigste minuut dribbelt een Zeewoldenaar richting het Eper doel. Met een aantal mooie schijntrappen legt hij de Eper verdedigers in de luren en schiet de bal hard, maar bekeken, in de linker benedenhoek; 1-3.
Ondanks een aantal goede mogelijkheden, voor met name SV Epe, komt er geen verandering meer in de score. De Epenaren sluiten de wedstrijd winnend af, dankzij een prima eerste helft.

Volgende week gaan we weer voor de punten; Nick, Stijn, Thomas, Alex, Wessel, Daan, Gijs, Cas en Joost, dan staat er weer een competitiewedstrijd op het programma en is de hele wedstrijd focus vereist!