...

27 februari 2016 10:15

Scheidsrechter

Onbekend

Een wedstrijd tegen Sv Twello E1 staat doorgaans garant voor doelpunten. Twee teams, uitkomend in de hoofdklasse, welke aan elkaar gewaagd zijn kwamen elkaar afgelopen jaar in zowel de competitie als in oefenwedstrijden tegen, en dat leverden prachtige wedstrijd op. Vandaag op sportpark De Wachtelenberg stonden ze wederom tegen elkaar, Sv Epe E1 met de opdracht om te doen waar je goed in bent.

De eerste helft ging gelijk op. Beide ploegen vielen aan waar het kon en dat leverden genoeg kansen op. Aan Eperzijde zagen Mike en Okay hun mogelijkheden stranden en aan de andere kant hield Dennis een paar keer zijn doel schoon of stonden Senna, Tara en Jop in de weg.
Twee minuten voor rust was het dan toch raak. Demy soleerde tussen de verdedigers door en schoot de 1-0 in de touwen. Vlak daarna maakte Twello met een prachtige boogbal de 1-1 ruststand.

Er gaat veel goed, we maken fouten en van dat laatste moet je leren. De jongens waren er in de rust mee eens en vlak na de aftrap bereikte Mike op maat Demy welke de 2-1 binnen tikte.
Niet veel later was het wederom Demy welke uit de kluts nog net de bal over de doelijn parreerde; 3-1.

Sv Epe E1 pakte Twello in en kon naar hartelust voetballen. De mooiste aanval was in de 39ste minuut toen Senna van achteruit de wegsprintende Dylan voorzag van een prima steekbal. Dylan kogelde op z'n beurt de bal prachtig voor de goal waarop de inlopende Demy zijn vierde van de ochtend binnenschoot; 4-1.

Daarna kreeg E1 nog een aantal kansen, was Tim twee maal toe dichtbij een treffer, maar was het geluk net niet aan de goede kant. Aan de andere kant was het wel raak. Twello pikte slim de 4-2 mee en rook haar kansen toen ook de 4-3 binnen viel. Maar meer dan dat was te veel van het goede waardoor Sv Epe E1 een prima 4-3 overwinning uit het vuur sleepte.
De goede momenten werden in de tas gepakt, van de fouten werd er geleerd, en het goede gevoel overheert. En dus is iedereen weer een stukje wijzer. Of het wijzer genoeg is om volgende week in de competitie thuis OWIOS E1 te verslaan zal dan moeten blijken.