3 - 0

Go Ahead K. F1

F-pupillen zaterdag, F1, Hoofdklasse 7

6 april 2016 18:30

Op verzoek van Go Ahead Kampen is de wedstrijd van zaterdag 12 maart verplaatst naar vanavond, woensdag 6 april.  Aanvang wedstrijd staat gepland om 18:30 uur. Buienradar een beetje volgend, belooft dit geen hele droge wedstrijd te worden…… En dat wordt het ook niet.
Tijdens de warming up is het nog zo goed als droog, maar op moment dat de scheidsrechter om 18:30 uur fluit voor het begin van de wedstrijd, vallen de eerste druppels naar beneden.

De Epenaren lijken hier het minste last van te hebben. Vanaf de aftrap wordt vol ten aanval getrokken en worden de Kampenaren vast gezet op eigen helft. In de derde minuut van de wedstrijd krijgt Cas aan de rechterkant van het veld de bal. Met een mooie actie speelt hij een kampenaar uit en geeft de bal voor op Stijn, die zijn schot op de lat ziet belanden. De bal stuitert vanaf de lat bij Joost voor de voeten en in twee pogingen schiet Joost de bal in het kamper doel; 1-0.
Inmiddels is het opgehouden met zachtjes regenen en is de dug-out goed gevuld met supporters.
Op het veld blijven de Epenaren de bovenliggende partij en is het hoofdzakelijk éénrichtingsverkeer richting het doel van de Kampenaren. Ondanks vijf hoekschoppen op rij, lukt het de Epenaren echter niet om de score verder uit te bouwen. Dit komt met name doordat de Epenaren veelvuldig gebruik maken van de ‘hoge bal’ en deze zijn een prooi voor de lange Kamper doelman.

Als de scheidsrechter fluit voor de rust hebben de regendruppels plaats gemaakt voor waterstralen die vanuit het westen over het veld heen waaien. De spelers sprinten dan ook naar de dug-out en de daar aanwezige supporters maken snel plaats voor de matadoren.
In de rust wordt afgesproken op dezelfde manier door te gaan, met als enige aanpassing; lage ballen op het doel schieten!

Na rust hetzelfde beeld als in de eerste helft; een sterker SV Epe met af en toe een (gevaarlijke) uitbraak van de Kampenaren. Met een stand van 1-0 blijft het dan ook continue opletten.
In de vijfentwintigste minuut bereiden de Epenaren dan eindelijk de score uit.
Aan de linkerkant van het veld mag Stijn weer een hoekschop nemen. De bal komt mooi voor het doel en onder druk van Wessel, belandt de bal via de rug van een Kamper verdediger in het doel. Hiermee wordt het 2-0.
Vier minuten later heeft Joost de bal op de as van het veld. Met een prima pass naar de linkerkant van het veld zet hij Cas voor de keeper. De keeper,  die het gevaar aan ziet komen, is ver uitgelopen en voorkomt dat Cas op doel kan schieten. Inmiddels staan er tussen de keeper en het doel twee Kamper verdedigers. Cas die de bal weer onder controle heeft ziet de keeper achteruit lopen richting het doel. Met een bekeken boogbal schiet hij de bal over de keeper en de twee verdedigers heen in het doel en zet hiermee de 3-0 op het scorebord.
De Kampenaren hebben vervolgens nog een aantal mogelijkheden om te scoren, maar door goed verdedigend werk van Stijn, Thomas en/of Alex en prima keeperswerk van Nick houden de Epenaren de nul. Eénmaal lijken de Kampenaren de nul van het scorebord te schieten, maar door eendrachtige samenwerking tussen Stijn, Alex en Nick, belandt zelfs na zes pogingen van de Kampenaren de bal niet in het Eper doel.
Aan de andere kant kopt Cas de bal na een hoekschop van Stijn hard op de paal en schiet Stijn zelf een hoekschop in één keer op de lat. Ziet Daan zijn schot net naast het doel verdwijnen en wordt Gijs, net op het moment dat hij op doel wil schieten, onreglementair tegen gehouden.

Inmiddels is het minder hard gaan regen en fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Ondanks de kletsnatte kleding lopen de Epenaren met een zonnig humeur en drie punten in de spreekwoordelijke zak van het veld. Dit lijkt aanstekelijk te werken op de zon, want die schijnt op dat moment, enigszins waterig, door de wolken.

Uitstekende wedstrijd Nick, Stijn, Thomas, Alex, Wessel, Daan, Gijs, Cas en Joost; zaterdag staat de volgende wedstrijd al weer op het programma. Dan komen wij een oude bekende tegen; WVF.