13 februari 2016 10:15

Scheidsrechter

K. Watchmann

Onbekend

Een koude zaterdagochtend, de eerste competitiewedstrijd, en dan thuis tegen een onbekende tegenstander uit het vissersdorp Urk; Urk E3. Een ochtend welke begon met de afmelding van de grieperige Senna en ook Dylan was een groot twijfelgeval in verband met een blessure. Dyar werd daarop ingevlogen vanuit E2.

De wedstrijd begon fel en alsof er goede aas aan de haak zat lag de bal al snel in het net. Mike kreeg de bal voor het doel en vanuit de kluts zorgde Okay erv...oor dat de doelman van Urk al na een minuut moest vissen; 1-0.

Als glibberige paling glipte de aanvallers van E1 daarna constant door de verdediging van Urk maar de kansen welke het opleverde troffen geen doel. Okay was een paar keer dicht bij een treffer, Demy en Tim schoten niet met scherp, Jop raakte de bal net niet goed en ook Mike wist naast te tikken.

Verdedigend stond het goed achterin met Tara en Jop waardoor Urk in de eerste helft weinig mogelijkheden kreeg om als een vis terug te bijten. Het was dan ook aan Epe te wijten dat de vis al voor rust niet op het droge kwam te liggen; 1-0 ruststand.

Na rust kwam Dyar in het veld omdat besloten was Dylan niet te laten spelen. Dyar zorgde gelijk ervoor dat Epe gevaarlijk werd maar ook dit keer zat er geen vangst in het net. Tim ramde gevaarlijk op de goal en Demy miste twee levensgrote kansen.

En als de goal te lang uit blijft dan weet je het eigenlijk wel. Aan Eper zijde werd het rommeliger, Urk kreeg steeds meer kansen en het was aan Dennis te danken dat de voorsprong behouden werd door twee prima reddingen. Totdat onoplettendheid bij een corner te veel werd en de 1-1 viel, tevens de eindstand.

Twee punten werden er verloren in een wedstrijd waarbij E1 de bovenliggende partij was maar te weinig aas had om de vis te laten bijten. Voetballend was het, met name in de eerste helft goed, werd er voldoende druk gezet maar had E1 het aan zich zelf te verwijten dat de vis niet vet genoeg was vandaag.

Volgende week speelt Sv Epe E1 uit tegen ESC E1, een club uit het andere vissersdorp Elburg.