1 - 3

Epe JO9-1

F-pupillen zaterdag, F1, Hoofdklasse 7

5 maart 2016 9:30

Na de sneeuw van vrijdag is het twijfelachtig of de wedstrijd tegen Dedemsvaart door gaat. Als het dan ook nog gaat vriezen, dan…..
Zaterdagochtend; geen app van de wedstrijdsecretaris. Op de site van JVC Dedemsvaart; geen afgelastingen. Het lijkt er op dat de wedstrijd door gaat. Om 08:05 uur staan de matadoren op de parkeerplaats bij de hockey. Nog steeds geen bericht van afgelasting…. Dan gaan we maar….
Net voorbij Zwolle; een app!!! Het zal toch niet…? Nee, het is de D3 groepsapp. Kunstgras in Epe ligt er ook uit…. We rijden door. De wereld om ons heen wordt steeds kleiner; mist! Voorbij Nieuwleusen lijkt het iets beter te worden. De temperatuur buiten loopt op en als we in Dedemsvaart aankomen, is het razend druk op het sportpark Boekweit. Er wordt volop gevoetbald. De velden liggen er prima bij. De F1 gaat lekker ballen!

Vanaf de aftrap wordt al snel duidelijk dat de Epenaren de bovenliggende partij zijn. Bij Dedemsvaart staat echter een keeper in het doel die weet hoe ze een bal moet tegen houden. Ze? Ja ze! Bij JVC Dedemsvaart F1 staat een meisje in het doel die zeer moeilijk te passeren is. Ondanks meerdere pogingen lukt het de Epenaren niet om te scoren. Volgens een ongeschreven wet is het dan de andere partij die een doelpunt maakt. Zo ook nu.
In de vijfde minuut wordt een aanval van de Epenaren afgeslagen en trekken de Dedemsvaarders ten aanval. Een speler van Dedemsvaart besluit de bal op het doel te schieten. Stijn probeert uit alle macht de bal tegen te houden, maar werkt deze op ongelukkige wijze achter Nick; 1-0.
De Epenaren zijn hier niet van onder de indruk. Zij blijven de aanval zoeken en JVC Dedemsvaart komt er af en toe gevaarlijk uit.
In de twaalfde minuut opnieuw een aanval van de Epenaren. De Dedemsvaartse keepster weet de aanval onschadelijk te maken. Haar uittrap komt op de as van het veld bij Cas terecht. Met een bekeken pass tussen twee Dedemsvaarder verdedigers door, zet hij Joost vrij voor de keeper. Heel rustig neemt Joost de bal aan en schuift deze langs de uitlopende keepster en zorgt voor de 1-1.
Vanaf de aftrap proberen de Dedemvaarders de aanval te zoeken, maar met een goede verdedigende actie verovert Stijn de bal. Hij passt de bal naar Daan, die de bal doorspeelt naar Cas. Vanaf de rechterkant van het veld begint Cas aan een dribbel richting doel. Het afrondende schot van Cas is onhoudbaar voor de Dedemsvaartse keepster; 1-2.

In de tweede helft hetzelfde beeld als in de eerste helft. De Epenaren zijn sterker, maar ‘vergeten’ te scoren. Het blijft dan ook ongemeen spannend. De Dedemsvaarders beschikken over een uitstekende voorhoede speler die er geregeld dreigend uit komt. Thomas, Alex en/of Stijn moeten dan ook continue op hun hoede zijn. Dit doen zij prima en de Dedemsvaarders krijgen bijna geen mogelijkheid om Nick onder vuur te nemen. Die keren dat dit wel lukt, weet Nick prima redding te brengen.
Aan de andere kant lukt het Joost en Cas niet om de score verder uit te breiden.  Zo blijft het lang 1-2. Tot aan de eenendertigste minuut. Dan mogen de Epenaren een hoekschop nemen. Gijs neemt deze voor zijn rekening. De Dedemsvaarders lijken de bal weg te werken, maar deze komt precies bij Wessel voor de voeten. De door Wessel op het doel geschoten bal wordt nog van richting veranderd door een Dedemsvaarder verdediger en belandt hierdoor in het doel; 1-3.
Twee minuten later mogen de Dedemsvaarders een hoekschop nemen. De bal wordt door Nick weg gestompt, maar belandt precies bij een Dedemsvaarder voor de voeten. Met een mooie boogbal wordt de bal over Nick heen geschoten en lijkt in het doel te belanden. Cas, die op de doellijn staat, kopt de bal weg en voorkomt zo dat Dedemsvaart de aansluitingstreffer maakt.
Met nog een paar minuten te gaan een mooie aanval van de Epenaren. Cas krijgt aan de rechterzijde van het veld ter hoogte van de middenlijn de bal. Na een korte dribbel passt hij de bal voorbij de verdediger naar de links van het veld staande Joost. Joost op zijn beurt dribbelt op de keeper af en passt net voordat de keeper ook maar iets kan doen, de bal terug naar de meegelopen Cas. In zijn hoofd denkt Cas; als ik deze maar niet mis….. en dat is precies wat er gebeurd. De door Cas ingetikte bal verdwijnt aan de verkeerde kant van de paal naast het doel…
In de resterende minuten wordt er niet meer gescoord. Hiermee sluiten de Epenaren de wedstrijd winnend af en nemen de drie punten mee naar Epe!

Goed gedaan, Nick, Stijn, Thomas, Alex, Wessel, Daan, Gijs, Cas en Joost; op naar volgende week, dan wacht GAK F1!!