asv Dronten F1

F-pupillen zaterdag, F1, Hoofdklasse 7

20 februari 2016 10:15

D. Groen

Vandaag de wedstrijd tegen ASV Dronten F1. Thomas is op wintersport, zodat de Epenaren met acht man de nederlaag van vorige week moeten zien weg te poetsen. Ook in de begeleiding is er een mutatie. Chris is door zijn rug gegaan en wordt vervangen door Dennis.

Vanaf de start van de wedstrijd nemen de Drontenaren het initiatief. ASV Dronten is een goede ploeg met snelle, vaardige en fysiek sterke spelers. De Epenaren moeten alle zeilen bijzetten om te voorkomen dat de Drontenaren scoren. Dit lukt uitstekend. Aan de andere kant creëren de Epenaren een aantal prima kansen, maar ook de verdediging van de Drontenaren staat goed.
De wedstrijd golft in hoog tempo heen en weer en de spanning is om te snijden. De Drontenaren hebben het beste van het spel, maar de Epenaren weren zich kranig. De stand blijft lang 0-0.
Met nog vijf minuten te gaan tot aan de rust gaat het echter snel.
In de zestiende minuut mogen de Drontenaren een hoekschop nemen. Nick die de bal wil wegstompen, slaat deze op ongelukkige wijze in het Eper doel. Twee minuten later opnieuw een aanval van de Drontenaren. Wessel denkt de aanval onschadelijk te maken en speelt de bal terug naar Nick. De bal komt precies bij een Drontenaar in de voeten die vervolgens de 0-2 aantekent.
De Epenaren zijn hierdoor aangeslagen en laten de koppies enigszins hangen. De Drontenaren maken hier goed gebruik van en een minuut later ligt de bal opnieuw in het Eper doel; 0-3. Nu zijn de Epenaren echt aangeslagen. Het rustsignaal komt dan ook als geroepen.

In de rust zeggen alle spelers; ‘we winnen toch niet meer’. Hier willen de leiders echter niets van weten. Met een korte, maar niet mis te verstaan praatje wordt geprobeerd de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen.
De Drontenaren daarentegen zijn in opperste beste stemming en zetten een nieuwe keeper in het doel.

Vanaf de aftrap lijkt de tweede helft een herhaling te worden van de eerste helft. De Drontenaren drukken de Epenaren achteruit en de Epenaren proberen onder de druk uit te komen. In de eenentwintigste minuut lukt dit en trekken de Epenaren ten aanval. Cas die de bal op de as van het veld heeft speelt deze door naar Gijs. Gijs besluit na enig dralen op doel te schieten. Het schot wordt door de Dronter keeper niet goed verwerkt en glipt tussen zijn benen door het doel in…… of toch niet? De scheids beoordeelt dat het een doelpunt is en hiermee wordt het 1-3. Na afloop van de wedstrijd zijn de meningen hier echter over verdeeld.
De Drontenaren lijken zich geen zorgen te maken en voetballen rustig door. Bij de Epenaren zie je echter een kleine verandering optreden. Er komt weer een klein beetje geloof in een goede afloop. Helemaal als twee minuten later Wessel met een mooi schot de aansluitingstreffer maakt; 2-3.
De Drontenaren worden nu toch een klein beetje onrustig. De wedstrijd die al boeiend en spannend was, wordt zo mogelijk nog boeiender en spannender. Het spel blijft heen en weer golfen en de ene keer zijn de Drontenaren gevaarlijk en dan weer de Epenaren.
Achterin voorkomen Stijn en Alex, soms met kunst en vliegwerk, dat de Drontenaren het doel van SV Epe onder vuur kunnen nemen. Hierbij worden zij veelvuldig geassisteerd door Daan, Wessel en/of Gijs. Nick heeft zichzelf ook herpakt en verricht een aantal prima reddingen. Aanvallend zorgen Joost en Cas er voor dat er geregeld dreiging is richting het doel van de Drontenaren.
Het tempo blijft onverminderd hoog en de witte broeken van de Epenaren kleuren langzaam zwart. Het publiek aan de kant leeft hartstochtelijk mee en verveelt zich geen moment. Het ene moment is er de hoop op een doelpunt het andere moment de angst van een tegendoelpunt. Op het veld wordt hard maar fair gestreden en geregeld licht er een speler van SV Epe, ASVD, of van beide partijen op de grond met een klein pijntje.
In de zevenentwintigste minuut mogen de Drontenaren een hoekschop nemen. Nick stompt de bal weg en Alex schopt hem verder naar voren. Cas die voorin is blijven staan pikt de bal op en begint aan een lange, snelle dribbel richting het doel van de Drontenaren. Hij speelt een verdediger voorbij en stormt op het doel af. Met een rustig schot zorgt hij voor 3-3.
Van 0-3 naar 3-3; de Epenaren zijn weer helemaal terug in de wedstrijd. Zal het dan toch nog lukken; een overwinning waar in de rust de spelers niet meer in geloofden?
Nu zijn het de Drontenaren die aangeslagen zijn. Ze gaan echter niet bij de pakken neer zitten.
Vanaf de aftrap trekken ze weer ten aanval, maar de Epenaren geven geen duimbreed toe.
In de dertigste minuut wordt een aanval van de Drontenaren door Stijn een halt toe geroepen. Stijn passt de bal naar Joost, die zich prima vrij speelt. Met een mooie steekpass speelt hij de bal door naar Cas, die aan de linkerkant van het veld opnieuw aan een lange, snelle dribbel begint. Met een aantal Drontenaren achter zich aan stormt hij op het doel af. Voor hem nadert de uitlopende keeper. Met een mooie actie zet Cas de keeper op het verkeerde been en speelt de bal voorbij de keeper. Met een klein tikje loopt hij vervolgens de bal het doel in. Hiermee staat de 4-3 op het scorebord. De Epenaren hebben een ogenschijnlijk onoverbrugbare achterstand omgebogen naar een voorsprong!
Er zijn nog een kleine tien minuten te spelen. Tien spectaculaire en zeer spannende minuten, waarbij zowel de Drontenaren als de Epenaren nog kansen krijgen, zonder dat een van beide nog een doelpunt weet te maken. Als de scheidsrechter voor de laatste maal fluit is duidelijk dat de Epenaren deze zeer boeiende en spectaculaire wedstrijd op karakter naar hun hand hebben gezet.

Complimenten; Nick, Stijn, Alex, Wessel, Daan, Gijs, Cas en Joost voor de wijze waarop jullie de tweede helft de winst binnen hebben gesleept!

Jullie worden allemaal gefeliciteerd door Thomas met deze mooie overwinning!