34'

F-pupillen zaterdag, F1, Hoofdklasse 7

13 februari 2016 9:00

Na de goede voorbereiding van de afgelopen weken, vandaag de eerste competitiewedstrijd in en tegen Genemuiden. Een koude ochtend met een glad kunstgrasveld. Er lopen verschillende spelers met mutsen op in het veld. De Epenaren zijn weer compleet, maar her en der zie/hoor je de griep nog.

Om 09:00 uur wordt er afgetrapt en trekken de Epenaren meteen ten aanval. Dit resulteert in een mooie kans, maar het schot van Wessel gaat net voor langs.
De Epenaren houden vervolgens het betere van het spel, met af en toe een gevaarlijke uitbraak van de mannen uit Genemuiden. Aan alles zie je echter dat de Epenaren niet scherp zijn, of is het dat zij minder goed met de omstandigheden om kunnen gaan? Hoe het ook zij; veel passes komen niet goed aan, ballen springen van de voet, in duels wordt net te vaak het onderspit gedolven.
Constant blijft echter het gevoel; als de Epenaren eerst maar scoren, dan komt het wel goed.
Maar scoren blijkt deze wedstrijd een probleem. Een aantal mooie aanvallen, maar een goede afronding ontbreekt. Zo blijft het lang 0-0 en lijkt de rust aan te breken zonder dat er wordt gescoord.
Dan met nog één minuut te gaan een aanval van de mannen uit Genemuiden. De Epenaren krijgen de bal niet weg uit de verdediging. Nick die wil helpen loopt ver uit en wil het voetballend oplossen. De Genemuider aanvaller die de bal voor zijn voeten krijgt, maakt slim gebruik van de ‘chaos’ in de Eper verdediging, schiet de bal droog in het lege doel en zet de 1-0 op het scorebord.

Na rust worden de Genemuidernaren sterker, zonder dat dit echt kansen oplevert. De Epenaren gaan op dezelfde voet verder als in de eerste helft, maar vooralsnog ook met hetzelfde resultaat; geen doelpunt.
In de éénendertigste minuut opnieuw een aanval van de Epenaren. Het is Cas die op de as van het veld de bal heeft. Zijn schot op doel wordt geblokt door een Genemuidenaar, waardoor de bal bij Gijs voor de voeten komt. De keeper van Genemuiden ziet het gevaar en loopt uit richting Gijs, maar met een bekeken balletje speelt Gijs de bal door naar Joost, die met een tikje de bal in het lege doel werkt. De Epenaren hebben het doelpunt gemaakt, komt het gevoel dan toch uit?
Het doelpunt geeft de Epenaren in ieder geval extra motivatie. De druk op het Genemuider doel wordt opgevoerd. Er volgt een aantal hoekschoppen, maar geen doelpunten. Vijf minuten voor tijd worden de laatste wissels aan Eper zijde toegepast. Verse krachten komen de gelederen versterken.
Stijn mag opnieuw een hoekschop nemen. Via een Genemuider been verdwijnt de bal aan de andere zijde van het doel. Een nieuwe hoekschop. Ook deze wordt genomen door Stijn.  De bal komt bij Cas voor de voeten die zich geen moment bedenkt en op doel schiet. Het schot wordt geblokt door een Genemuider been. Een scrimmage volgt, waarbij de bal uiteindelijk voor een Genemuider been terecht komt. Zonder te kijken wordt de bal naar voren geschoten. Drie Genemuidenaren sprinten achter de bal aan. Alex die goed achterin is blijven staan, probeert uit alle macht de bal weg te schieten, maar de overmacht is te groot. Twee Genemuidenaren stormen op Nick af.
Nick, die het koud heeft, die voetbal op dit moment niet heel erg leuk vindt, die het liefst een beker warme chocolademelk en een warme douche wil, die Nick, ziet twee man met een bal op zich afkomen…
 Het is dan ook een ‘koud’ kunstje voor de Genemuidernaren om Nick te verschalken. Voor de vorm springt Nick omhoog, de bal wordt onder hem door het doel in geschoten….. 2-1.
De Epenaren verslagen op het punt waar zij anders zo sterk in zijn; de omschakeling!
Het gevoel is weg, de koppies gaan hangen en de kou is goed voelbaar bij de Epenaren. De mannen uit Genemuiden daarentegen lijken hier geen last van te hebben. Desondanks krijgen de Epenaren nog een kans.
Met nog één minuut te gaan loopt de uitstekende keeper van Genemuiden ver uit, in ieder geval te ver om de bal op te mogen pakken…. en dat is nu precies wat hij doet. De scheidsrechter kan niet anders dan fluiten voor een handsbal. De Epenaren roepen om een strafschop, maar het blijft bij een vrije trap. Cas gaat achter de bal staan en kijkt tegen een groene muur van vijf Genemuidenaren aan. Een aanloop, een schot, de bal lijkt er in te gaan, maar met een prima redding met het been weet de uitstekende keeper van Genemuiden dit te voorkomen. Direct hierna fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Een ‘koude’ wedstrijd, met een wijze les voor Nick, Stijn, Alex, Thomas, Wessel, Gijs, Daan, Cas en Joost; waar het in de eerste klasse nog wel eens een stapje minder kon, wordt dit in de hoofdklasse meteen afgestraft.
Op naar volgende week, vol aan de bak voor de eerste punten!