Berkum E1

5 - 2

Epe JO11-1

16 januari 2016 9:30

Zaterdag stond de eerste oefenwedstrijd van dit jaar op het programma in Zwolle bij Berkum. Niet zomaar een wedstrijd want de boys en girl konden zich opmaken voor een wedstrijd van 9x9 op een veel groter veld dan doorgaans gewend. Met de opdracht door je posities te behouden en de bal te laten rollen ging SV Epe E1 van start.

En de opdracht slaagde meteen. Wel onwennig aan een nieuwe veldbezetting en regels voetbalde E1 prima mee en kwam het positiespel er veel beter uit dan de laatste wedstrijden in het najaar. Onwennig was dat bij een terugspeelbal Dennis als doelman de bal niet meer in de handen mocht pakken en dat leverde af en toe ongemakkelijke situaties op.

Desondanks was het E1 wat na een vloeiende aanval op 1-0 kwam. Sem van de Brug hadden we ingevlogen vanuit E2 en die stond aan de basis van deze aanval. Met een prachtige pass bediende hij Mike welke daarna Demy vond die de bal hard door de touwen schoot. Letterlijk want de scheidsrechter had even een momentje nodig om te beseffen dat het een goal was.

Even later viel de 1-1 maar was aan Eper kant Tim er als de kippen bij toen een corner werd genomen door Dylan en Tim deze strak binnenschoot; 2-1.
Na 30 minuten was het rust en stond er een keurige 2-2 op het scorebord en was het tijd om tien minuten op re warmen in de kleedkamer, want koud dat was het wel.

Na rust verliep het wat moeizamer. De ervaring van Berkum begon de doorslag te geven en langzaamaan kwam de vermoeidheid in de benen. Een groot veld en ijzige wind was daarbij ook een kleine tegenstander.

Ondanks dat Berkum uitliep naar een 5-2 eindstand waren er ook nog momenten om te genieten van het Eper spel. Waren er nog een paar prima aanvallen en kansen maar was Berkum uiteindelijk een maatje te groot voor Dennis, Senna, Tara, Jop, Tim, Dylan, Mike, Demy, Okay en Sem.

Terugkijkend konden we tevreden zijn en biedt dit houvast voor de komende weken waarin nog vier keer geoefend gaat worden, met als hoogtepunt over anderhalve week op Papendal bij Vitesse.