SV Epe F1 sluit voorbereiding af met een mooie overwinning!

Epe JO9-1

6 - 2

Horst FC F1

6 februari 2016 8:30

Vorige week ging de wedstrijd tegen Zeewolde niet door en is er een uurtje in de zaal gevoetbald. Vandaag moet het weer ‘gewoon’ op het veld gebeuren. Tegenstander is Horst F1.
Tot nu toe had de griep nog geen grip gekregen op de Epenaren, maar op het moment dat de griep op zijn retour lijkt, zijn Nick en Gijs toch geveld. Dit heeft tot gevolg dat de Epenaren zonder wisselspelers  aantreden en dat er wat geschoven moet worden in de opstelling.

Met Alex in het doel, Stijn en Thomas in de verdediging, Wessel rechts en Daan links op het middenveld, Joost in de spits en Cas daarachter, wordt om 08:30 uur afgetrapt in Epe.
Waarschijnlijk door de omzettingen, beginnen de Epenaren wat slap aan de wedstrijd. De Horstenaren zetten dan ook meteen druk op het doel van Alex. Met goed verdedigend werk en een uitstekend keepende Alex weten de Epenaren te voorkomen dat Horst tot scoren komt. Tot aan de achtste minuut blijft de stand dan ook zoals de wedstrijd begon.
Dan mag Horst een hoekschop nemen. De bal komt bij Thomas terecht die de bal naar voren schiet. Cas pikt halverwege de eigen helft de bal op en dribbelt snel richting het doel van de Horstenaren. Na een tegenstander voorbij te hebben gespeeld schiet hij de bal in de benedenhoek van het doel en zorgt daarmee voor 1-0.
De Horstenaren zijn hier niet van onder de indruk en vanaf de aftrap trekken zij meteen ten aanval. Het zijn echter de Epenaren die opnieuw scoren. Wessel die aan de rechterkant van het veld de bal krijgt, dribbelt richting het doel. Zijn afrondende, verwoestend schot belandt in de kruising; 2-0.
De Epenaren komen steeds beter in de wedstrijd, worden langzaam maar zeker sterker en laten geregeld mooi samenspel zien. De Horstenaren proberen het aansluitingsdoelpunt te maken, maar met goed keeperswerk van Alex en prima verdedigende acties van Thomas en Stijn, weten de Epenaren de nul te houden.
Tot aan de zestiende minuut blijft de stand ongewijzigd. Dan is het opnieuw Wessel die aan de rechterkant van het veld de bal krijgt en na een korte dribbel op doel schiet. Dit keer minder hard, maar het resultaat is hetzelfde; een doelpunt en daarmee 3-0.
Direct vanaf de aftrap van de Horstenaren, zetten de Epenaren weer druk op de bal. Aan de linkerkant van het veld verovert Daan de bal en speelt deze naar Joost. Met een mooie pass speelt Joost de bal door naar Cas die met een bekeken schot de 4-0 op het scorebord zet.
Met nog een minuut te gaan tot aan de rust, voeren de Horstenaren de druk weer op. In een wirwar van benen weet een Horstenaar de bal in de verre hoek te schieten en daarmee voor 4-1 te zorgen.

Na rust zijn het de Horstenaren die het eerst gevaarlijk worden. Alex weet goed redding te brengen. De spelhervatting van Alex wordt wat knullig verwerkt, waardoor de aanvaller van Horst de bal op een presenteerblaadje krijgt en de 4-2 tegen de touwen schiet. De Horstenaren beginnen er weer in te geloven en worden sterker. De Epenaren houden echter prima stand en blijven zelf gevaarlijk in de omschakeling. In de achtentwintigste minuut krijgt Cas de bal op het middenveld. Na een individuele actie geeft hij een mooie pass op de diep lopende Wessel. Met een bekeken schot zorgt Wessel voor 5-2.
Dit lijkt de eindstand te worden, omdat in de tien minuten die volgen beide partijen goed aan elkaar gewaagd zijn, maar geen van beide het doel nog weet te vinden.
Echter…. met nog één minuut te gaan een uitstekende aanval van de Epenaren.
Op de middenas van het veld krijgt Cas de bal. Na een prima dribbel speelt hij de bal naar de aan de  rechterzijde van het veld vrijstaande Wessel. Met een snelle dribbel gaat Wessel richting de achterlijn. De voorzet van Wessel komt bij Joost, die de bal in één keer in het doel schiet en daarmee de eindstand op 6-2 bepaald.
Een uitstekend slotstuk van een prima wedstrijd.

Goed gespeeld Alex, Stijn, Thomas, Wessel, Daan, Cas en Joost!

Hiermee is een prima voorbereiding afgesloten, waarbij de Epenaren ongeslagen zijn gebleven. Volgende week wacht de eerste competitiewedstrijd en zijn Nick en Gijs er weer bij.

Heel veel succes Nick, Stijn, Alex, Thomas, Wessel, Daan, Gijs, Cas en Joost; maak er een mooi seizoen van met een naar verwachting Super seizoenafsluiting!!