Epe JO9-1

3 - 2

Zwart Wit '63 F1

9 januari 2016 10:15

Na een verdiende kerstvakantie en een week goed trainen staat vandaag de eerste oefenwedstrijd van het voorjaarsseizoen 2016 op het programma. Om 10:15 uur wordt afgetrapt tegen Zwart Wit ’63 F1 uit Harderwijk.

Het wordt al snel duidelijk dat de teams aan elkaar gewaagd zijn. Het spel speelt zich voornamelijk af op het middenveld met de ene keer een klein kansje voor de Epenaren en de andere keer voor de mannen uit Harderwijk. De eerste tien minuten wordt dan ook niet gescoord.
Dan gaat het in één keer snel.
Eerst is het Zwart Wit die in de twaalfde minuut uitbreekt en door minder goed verdedigend werk  van de Epenaren de 0-1 op het scorebord zet. Dit is echter maar van korte duur.
Een minuut later mag SV Epe een hoekschop nemen. Deze neemt Stijn voor zijn rekening. Zwart Wit lijkt de bal te kunnen weg werken, maar de bal komt precies bij Joost voor de voeten. Joost raakt de bal niet helemaal goed, waardoor  deze met een boogje over de keeper heen het doel in gaat; 1-1.
Nog geen minuut later mag Stijn opnieuw een hoekschop nemen. Dit keer schiet hij de bal hoog voor. Cas die in komt lopen, kopt de bal in het doel en zorgt daarmee voor 2-1.
Tot aan de rust komt hier geen verandering meer in.

Na rust wordt het allemaal wat rommeliger. De Epenaren houden minder goed hun positie, waardoor Zwart Wit een paar keer gevaarlijk wordt. Nick weet echter redding te brengen en twee maal staat de paal in de weg. Het zijn echter de Epenaren die weten te scoren.
In de vierendertigste minuut krijgt Gijs de bal op eigen helft. Hij passt de bal naar Cas die op de as van het veld aan een dribbel begint. Met een mooie steekpass tussen twee mannen van Zwart Wit door, zet hij Joost vrij voor de keeper. Met een bekeken schot zorgt Joost voor 3-1.
Met nog twee minuten te gaan zijn de Epenaren afgeleid doordat Cas bij een actie uitglijdt en blijft liggen. Hier maakt Zwart Wit handig gebruik van. Met een zacht schot hobbelt de bal het doel in. Hiermee wordt de eindstand bepaald op 3-2.

Een mooie prima wedstrijd; goed gedaan Nick, Stijn, Thomas, Alex, Wessel, Daan, Gijs, Cas en Joost!