Assist: Daan Wouters

23 januari 2016 8:30

Onbekend

Vandaag een oefenwedstrijd op eigen veld tegen CSV Apeldoorn F2. De Apeldoorners zijn net als de Epenaren gepromoveerd naar de Hoofdklasse.
Door het drukke wedstrijdschema op het kunstgrasveld wordt er, ondanks dat het een thuiswedstrijd is voor de Epenaren, al vroeg afgetrapt. Zo vroeg, dat zelfs de veldverlichting aan moet.

Om 08:30 uur brengen de Epenaren de bal aan het rollen. Het is al snel duidelijk dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn. De ene keer zijn het de Apeldoorners die in de aanval zijn en de andere keer de Epenaren. Maar geen van beide teams weet de score te openen.
In de loop van de eerste helft worden de Apeldoorners sterker, maar door goed verdedigend werk van Stijn, Alex en/of Thomas wordt voorkomen dat er gescoord wordt. Af en toe breken de Apeldoorners door de verdediging heen, maar Nick weet met prima reddingen zijn doel schoon te houden.
Aan de andere kant proberen Joost, Wessel en/of Cas de score te openen, maar in het doel van de Apeldoorners staat ook een prima keeper, die ook zijn doel schoon houdt.
De rust wordt dan ook bereikt zonder dat er gescoord wordt.

Na een minuut spelen in de tweede helft mogen de Epenaren op eigen helft aan de linkerkant van het veld ingooien. De bal komt echter bij de Apeldoorners terecht die razendsnel richting het doel van Nick oprukken. Dit keer weten de Apeldoorners het doel wel te vinden en openen de score; 0-1.
De vreugde van de Apeldoorners is maar van korte duur.
Direct vanaf de aftrap zoeken de Epenaren de aanval. Het is Daan die vanaf de rechterkant van het veld de bal naar de op de as van het veld vrijstaande Alex speelt. Met een bekeken, strak schot in de benedenhoek zorgt Alex voor 1-1.
Wat volgt is een kopie van de eerste helft. De ene keer zijn het de Apeldoorners die in de aanval zijn, de andere keer de Epenaren. De Apeldoorners zijn hierbij licht de bovenliggende partij, maar het lukt hen niet om nog een keer te scoren.
De Epenaren krijgen vlak voor tijd een prima mogelijkheid om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Een mooie aanval die begint bij Nick en vanaf de linkerkant van het veld via Thomas, Gijs en Cas bij Daan aan de rechterkant van het veld eindigt. Doordat Daan de bal niet goed raakt, verdwijnt de bal echter naast het doel van de Apeldoorners.
De wedstrijd wordt dan ook afgesloten met een 1-1 stand.

Het was een sportieve mooie wedstrijd tussen twee gelijkwaardige teams. Nick, Stijn, Alex, Thomas, Wessel, Daan, Gijs, Cas en Joost zijn zelf gematigd tevreden over de wedstrijd.
Een leerzame oefenwedstrijd jongens! Komende week scherp trainen, dan gaan we volgende week weer voor een driepunter!