Berkum F1

1 - 8

Epe JO9-1

16 januari 2016 9:30

Gelet op de weersomstandigheden was het spannend of de wedstrijd door zou gaan. De verwachte sneeuw bleef echter uit en om 09:30 uur wordt in de Mini-Arena van VV Berkum afgetrapt tegen Berkum F1.
Dit is de tweede keer dit seizoen dat er tegen Berkum wordt gespeeld. In september verloren de Epenaren nog nipt. Zij zijn gewaarschuwd.
Vandaag wordt zonder de zieke Joost gespeeld en ook Alex is (nog) niet helemaal fit.

Dit weerhoudt de Epenaren er niet van om vanaf de aftrap er vol tegenaan te gaan. Binnen een minuut schiet Wessel na een prima actie de 0-1 tegen de touwen. Als twee minuten later een door Stijn genomen hoekschop in eigen doel wordt gewerkt, is de wedstrijd  eigenlijk gespeeld.
De Epenaren spelen op alle fronten beter dan de mannen uit Berkum.
Nick houdt zijn doel schoon en voetbalt goed mee. Achterin geven Stijn, Thomas en/of Alex geen kans weg. Op het middenveld werkt Daan zich drie slagen in het rond en zet Cas de lijnen uit met mooie passes. Gijs en/of Wessel zorgen er voor dat er voorin continue druk is op het doel van de mannen uit Berkum.
De Epenaren bouwen de score dan ook gestaag verder uit.
In de zevende minuut zet Cas met een prima pass Daan vrij voor het doel. Met een hard schot zorgt Daan voor 0-3. Een dikke minuut later is het Cas zelf, die na een pass van Gijs, de 0-4 aantekent.
In de minuten die volgen gebeurt er veel op het veld, maar er wordt niet gescoord, tot aan de veertiende minuut. Dan zijn de rollen omgedraaid en is het Cas die aan de rechterkant van het veld twee Berkummers voorbij speelt en de bal hard voor het doel schiet. Gijs weet de bal op waarde te schatten en zorgt voor 0-5
Met nog ruim twee minuten te gaan tot aan de rust gaat het snel.
Eerst is het de verdediging van de Epenaren die de bal niet goed verwerkt en de Berkummers in de gelegenheid stellen om 1-5 te scoren.
De mannen uit Berkum zijn nog maar amper uitgejuicht als de Epenaren de 1-6 op het scorebord zetten. Na een pass van Cas, neemt Wessel deze voor zijn rekening.  Direct vanaf de aftrap trekken de Epenaren opnieuw ten aanval. Na een prima individuele actie zorgt Cas voor 1-7.

In de tweede helft blijven de Epenaren het betere van het spel houden. Ondanks af en toe mooi en goed samenspel lukt het niet om de score verder op te voeren. Eénmaal weten de Epenaren het doel nog te vinden.
In de vijfentwintigste minuut mag Stijn een hoekschop nemen. Deze komt bij Cas terecht. De afrondende actie van Cas lijkt een prooi te worden voor de keeper van Berkum, maar hij krijgt de bal pas onder controle nadat deze de doellijn is gepasseerd. Hiermee wordt het 1-8.