Epe JO9-1

5 - 2

Go Ahead K. F1

5 december 2015 10:15

Na een onverwacht weekje rust door een afgelaste competitiewedstrijd was vandaag in Go Ahead Kampen F1 een goede oefen tegenstander gevonden.
Nu het najaarsseizoen nagenoeg voorbij is, kan er vooruit worden gekeken naar het  voorjaarsseizoen. Een goed moment om iets uit te proberen. Stijn wordt van het middenveld teruggehaald naar de verdediging en Wessel gaat de omgekeerde route.

Met deze iets aangepaste opstelling en met een straffe wind in de rug van de Epenaren wordt er om 10:15 uur afgetrapt.

De Kampenaren zetten vanaf de aftrap druk en alle Epenaren worden teruggedrongen. Het lijkt dan ook een pittige wedstrijd te worden.
In de derde minuut nemen de Kampenaren een hoekschop. Nick zet alle Epenaren op hun plek en dit doet hij goed. De hoekschop van de Kampenaren komt bij Cas terecht die aan een supersnelle dribbel begint. Met een strakke pass speelt Cas de bal door naar de rechts van hem meegelopen Stijn. Met een paar grote passen steekt Stijn het middenveld over en passt de bal door naar de hard sprintende Joost, die met een bekeken schot voor 1-0 zorgt. Dat is wat men noemt; omschakelen!
Wat volgt is een strijd op het middenveld, waarbij Go Ahead Kampen licht de bovenliggende partij is. In de dertiende minuut lijkt het de kampenaren te lukken om de gelijkmaker te maken. Nick weet op de doellijn redding te brengen. Langzaam maar zeker kantelt de wedstrijd en krijgen de Epenaren meer grip op het spel.  Voor de rust komt er echter geen verandering meer in de stand.

Na rust spelen de Epenaren met de wind pal tegen. De verwachting is dat de Kampenaren nu weer druk zullen zetten. Het gaat echter net andersom dan in de eerste helft. De Epenaren hebben het overwicht en de Kampenaren scoren. In de drieëntwintigste minuut breken de Kampenaren uit. Ondanks verwoede pogingen van Daan, Alex, Stijn en Thomas, kan niet worden voorkomen dat één van de spitsen de kans krijgt om op doel te schieten. Ook Nick kan dit maal de bal niet keren; 1-1.
De Kampenaren beginnen er weer in te geloven en de trainers manen de spelers om vanaf de aftrap druk te zetten. De trainers van de Epenaren geven echter hun spelers dezelfde opdracht. Enige tijd is het een strijd op het middenveld, zonder echte kansen. Dan breken de twee minuten van Stijn aan.
In de zevenentwintigste minuut is het Cas die aan de linkerkant van het veld met een prima actie een paar tegenstanders uitspeelt, zijn schot op doel komt bij Stijn terecht die zich geen moment bedenkt en de 2-1 tegen de touwen schiet.
Een minuut later krijgt Stijn de bal op de as van het veld. Met een paar prima passeerbewegingen zet hij drie Kampenaren op het verkeerde been en schiet de bal bekeken in de linkerbenedenhoek en zorgt daarmee voor 3-1. De trainers van de Kampenaren vragen zich vertwijfeld af wat er vandaag toch aan de hand is met hun spelers…..
De Epenaren gaan onverdroten voort met aanvallen. Twee minuten later is het Gijs die aan de linkerkant van het veld de bal naar Joost speelt. Met een typische Joost actie zet hij drie Kampenaren op het verkeerde been en denkt alleen op het doel af te dribbelen. Net voordat hij wil schieten wordt hij van achteren aangetikt. De toegekende strafschop wordt door Joost zelf hard tegen de lat geschoten. Wessel is er als de kippen bij om de rebound tegen de touwen te schieten en de 4-1 aan te tekenen.
De Kampenaren laten dit niet op zich zitten en trekken weer ten aanval. Een dieptepass komt op tientallen meters net aan de linkerkant van het doel van Nick. Thomas lijkt met zijn snelheid de bal net voor de spits van Go Ahead Kampen weg te schieten, maar raakt de bal net niet goed. De spits van de Kampenaren schiet vervolgens de bal achter Nick, waarmee het 4-2 wordt.
Met nog vijf minuten te gaan neemt Stijn namens de Epenaren een hoekschop. Stijn neemt deze kort op Joost, die hem terugkaatst naar Stijn. De voorzet van Stijn komt bij Cas voor de voeten die de bal in de korte hoek binnen schiet. Hiermee wordt de eindstand op 5-2 bepaald.

Een prima wedstrijd Nick, Stijn, Thomas, Alex, Wessel, Daan, Gijs, Cas en Joost met een uitstekend resultaat!

Na afloop van de wedstrijd  worden de spelers en hun ouders uitgenodigd in de bestuurskamer van SV Epe. Daar krijgen alle spelers een zuurstok die Sint en Piet voor hen hadden achtergelaten. Dit was echter niet de grootste verrassing. Op de zuurstok stond een vraag aan alle spelers: