21'
...
37'

12 december 2015 9:30

De laatste (oefen)wedstrijd van het najaarsseizoen 2015 brengt ons via de Pont naar Raalte, waar om 09:30 uur wordt afgetrapt tegen Rohda F1. De Epenaren zijn met 8 man afgereisd, omdat Alex geblesseerd is.

Vanaf de aftrap gaan de Raaltenaren in de aanval. De Epenaren zijn waarschijnlijk nog met hun hoofd bij de vaartocht over de IJssel, want binnen een mum van tijd scoort Rohda de 1-0. Twee minuten later is het zelfs al 2-0.
Dat is duidelijk. De Epenaren worden afgetroefd door de Raaltenaren, die agressiever zijn en daardoor veel duels winnen. Dit beeld verandert de hele wedstrijd niet. Desondanks lukt het de Raaltenaren niet om in de eerste helft verder uit te lopen. De Epenaren creëren een paar kansjes, zonder deze om te zetten in doelpunten. De eerste vier minuten zijn dan ook bepalend geweest voor de ruststand.

Het begin van de tweede helft  is een kopie van de eerste helft. De eerste de beste aanval van Rohda wordt een doelpunt, waardoor het binnen een minuut na rust 3-0 is.
Dit willen de Epenaren niet op zich laten zitten en er wordt uit alle macht geprobeerd om een tegendoelpunt te maken. Eerst is het Wessel die aan de linkerkant van het veld zich vrij speelt en de bal naar de vrij voor het lege doel staande Stijn speelt. Stijn wacht net iets te lang, waardoor de verdediger van Rohda Raalte zich kan herstellen en er voor zorgt dat het schot van Stijn naast het doel verdwijnt.
Daarna is het Cas die aan de rechterkant van het veld een aantal Raaltenaren voorbij speelt en iets rechts van het doel op de keeper af dribbelt. Het schot van Cas verdwijnt echter net naast het doel. Enkele minuten later  mag Epe een hoekschop nemen. Deze wordt door Stijn goed genomen. Cas raakt de bal nog met een paar haarsprietjes, maar kan net niet hoog genoeg springen om raak te koppen.
In de vierendertigste minuut mag Stijn opnieuw een hoekschop nemen. Wat volgt is een scrimmage voor het doel van de Raaltenaren. Het is uiteindelijk Joost die hier als overwinnaar uit komt en de bal in het Raalter doel schiet; 3-1.
Vanaf de aftrap gaan de Raaltenaren in de aanval. Nick kan echter voorkomen dat er gescoord wordt. Dit moet hij wel bekopen met een zere knie. Hij probeert het nog even, maar moet zich toch laten vervangen. Daan die op dit moment wissel staat, wil niet keepen. Uiteraard is Wessel direct dolenthousiast en vraagt of hij mag keepen!
Met nog een kleine tien minuten op de klok en Wessel in het doel wordt de wedstrijd hervat. Vrijwel direct trekken de Raaltenaren ten aanval en laten Wessel bij het eerste de beste schot op doel kansloos. Hiermee wordt het 4-1.
In de tijd die rest lukt het de Epenaren niet om nog een keer te scoren. Het lukt de Raaltenaren ook niet om Wessel nog een keer te verschalken, zodat de eindstand 4-1  wordt.

Na afloop van de wedstrijd merken de leiders van Rohda op dat dit hun beste wedstrijd van het seizoen is geweest en spreken de verwachting uit dat de Epenaren na de winterstop heel goed mee kunnen voetballen in de hoofdklasse.
Wellicht komen wij elkaar dan weer tegen en kunnen de Epenaren zich dan Revancheren!!

De F1 sluit hiermee een mooi najaarsseizoen 2015 af, waarbij de competitie een uitstekende tweede plaats oplevert en daarmee promotie naar de hoofdklasse!

Complimenten Nick, Wessel, Thomas, Alex, Stijn, Daan, Gijs, Cas en Joost!

Nu een paar weken vakantie en dan gaan wij in januari starten met de voorbereiding op de voorjaarscompetitie.