Epe JO9-1

2 - 1

Schalkhaar F1

7 november 2015 13:00

Deze week had SV Epe F1 geen competitieverplichtingen, omdat de competitie uit tien teams en twaalf wedstrijdronden bestaat. SV Schalkhaar F1 had hetzelfde probleem. Een oefenwedstrijd kwam beiden dan ook goed uit. Door de topdrukte op beider velden werd het een middagwedstrijd en om 13:00 uur brengen de Epenaren de bal aan het rollen.

Wat er volgt is een zeer boeiende en spannende wedstrijd. Beide teams zijn goed aan elkaar gewaagd. De Schalkhaarders, die volgende week de topper tegen De Graafschap F1 op het programma hebben staan, hebben het betere van het spel. De Epenaren moeten dan ook alle zeilen bij zetten en komen er al snel achter dat er anders gevoetbald moet worden dan vorige week.
In de negende minuut is het Schalkhaar die de, op dat moment terechte, 0-1 op het scorebord zet.
Tot aan de rust volgt een enerverende wedstrijd, waarbij de ene keer SV Epe en de andere keer Schalkhaar in de aanval is. De Epenaren voeren acties echter geregeld net iets te ver door en ondanks een aantal kansen weet Schalkhaar ook niet meer te scoren. De ruststand is dan ook 0-1.

Na rust gaan de Epenaren als Leeuwen. Vanaf de aftrap wordt er druk gezet en door beter samenspel komen er kansen. Een schot van Wessel komt op de lat en een schot van Thomas smoort in een brei van benen van Schalkhaarders. Tot aan de tweeëndertigste minuut blijft de stand ongewijzigd. Dan in een paar minuten tijd slaan de Epenaren toe.
Nick schiet de bal uit naar de linkerkant van het veld. Daar begint Cas aan een dribbel. Hij speelt twee man voorbij en passt de bal naar de vrijstaande Joost. Met een hard schot schiet Joost de bal via de keeper in het doel; 1-1.
De Epenaren worden sterker. Direct vanaf de aftrap zetten zij weer druk. Achterin geven Thomas en Alex niets meer weg. Op het middenveld lopen Gijs, Stijn en Cas te buffelen en voorin werkt Joost zich drie slagen in het rond.
Twee minuten na de gelijkmaker resulteert dit in een voorsprong voor de Epenaren.
Het is Cas die aan de rechterkant van het veld de bal van een tegenstander ontfutselt. Met een prima actie speelt hij zichzelf vrij en zet met een steekpass Joost vrij voor de keeper. Joost kijkt rustig en schiet de bal bekeken in de rechter benedenhoek; 1-2.
Er staan nog vijf minuten op de klok. Met Wessel op de plek van Thomas en Daan op de plek van Gijs wordt de wedstrijd goed uitgespeeld door de Epenaren en weten zij deze winnend af te sluiten.

TOPWEDSTRIJD; Nick, Thomas, Wessel, Alex, Stijn, Daan, Gijs, Cas en Joost; COMPLIMENTEN!!!

Volgende week is het begin van de laatste reeks competitiewedstrijden en gaan wij weer voor de (doel)punten.