Nieuwleusen SV F1

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 1

14 november 2015 10:15

Deze week moet worden aangetreden tegen SV Nieuwleusen F1. De Nieuwleusenaren staan redelijk onderin de middenmoot, maar gezien de uitslagen is het de vraag of dit terecht is. Zeker geen team om te onderschatten. En dat…….

Vanaf het begin van de wedstrijd zijn de voetballers uit Nieuwleusen scherper en effectiever. Met een aantal snelle fysiek sterke spelers, een goede keeper en een paar balvaardige spitsen, overrompelen zij de Epenaren op alle fronten. Binnen twee minuten staan de gasten uit Nieuwleusen dan ook met 0-1 voor. De Epenaren schrikken hier wel van; maar niet wakker. Zij lopen continue achter de feiten aan. In de twaalfde minuut zet de spits van Nieuwleusen dan ook de 0-2 op het scorebord.
De Epenaren beginnen wat te mopperen op elkaar, maar lijken langzaam maar zeker toch te gaan beseffen dat het op deze manier niet goed gaat. Het is echter erg lastig om na zo’n slap begin de wedstrijd nog tot een goed eind te brengen. Als vervolgens de bal ook nog met geen mogelijkheid in het doel van de tegenstander te krijgen is, wordt het helemaal een opgave!
Eerst is het Cas die naast schiet; zijn tweede poging wordt door de keeper tegen gehouden en door Joost in de rebound gemist. Dan een mooie aanval over veel schijven; van Alex, naar Daan, die de bal doorspeelt naar Stijn, die met een mooie voorzet Joost voor de keeper zet, die de bal echter naast schiet. Twee hoekschoppen achter elkaar voor de Epenaren die voor veel gevaar zorgen, maar niet voor doelpunten. Zo lijkt het maar niet te lukken.
Tot  aan de negentiende minuut. Cas krijgt aan de linkerkant van het veld de bal en speelt een mannetje uit, waarna hij besluit op doel te schieten. Zijn bal belandt via de paal voor de voeten van Stijn, die met een zuiver schot voor 1-2 zorgt.
De Epenaren zijn nog maar nauwelijks uitgejuicht of de snelle voorwaartsen van Nieuwleusen hebben met een prima aanval de marge al weer op twee gebracht; 1-3.

In de rust worden de Epenaren pittig toe gesproken en dit lijkt te werken. Vanaf het begin van de tweede helft zit er meer beleving in de ploeg. De mannen uit Nieuwleusen blijven echter constant gevaarlijk. Thomas, Alex en/of Wessel en Nick moeten de hele tijd op hun hoede blijven. Aan de andere kant proberen de Epenaren de aansluitingstreffer te maken. Maar tot groot genoegen van een aantal Nieuwleuser supporters lukt dit (vooralsnog) niet.
De Epenaren worden echter sterker en gevaarlijker. Eerst is het Stijn die naast schiet, vervolgens schiet Daan naast. Daarna is het Cas die Joost vrij voor de keeper zet, maar Joost…… schiet ook naast. Even later is het Cas zelf die….. naast schiet.
Eindelijk in de dertigste minuut is het Joost die aan de rechterkant van het veld zichzelf mooi vrij speelt. Hij speelt de bal naar de vrijlopende Wessel die de bal hard achter de goede keeper van Nieuwleusen in het doel schiet; 2-3.
Direct vanaf de aftrap probeert SV Epe weer aan te vallen. Een mooi afstandsschot van Stijn belandt op de lat. Een minuut later is het Cas die op de as van het veld aan een dribbel begint. Hij speelt een paar man voorbij en passt vervolgens de bal naar Joost. Dit keer weet Joost hier wel raad mee en zorgt voor de 3-3.
Met nog zeven minuten te gaan kan de wedstrijd ‘opnieuw’ beginnen.
De Epenaren dringen aan, maar het is Nieuwleusen die met een mooie uitbraak aan de rechterkant van het veld razendsnel op het doel van Nick afgaat. Nick die eerst uitloopt, maar dan toch weer terugloopt, omdat hij ziet dat Thomas in de achtervolging is, wordt met een bekeken boogbal gepasseerd. Hiermee staat Nieuwleusen opnieuw op voorsprong en beginnen de supporters uit Nieuwleusen zich weer te roeren. Gezien het verloop van de wedstrijd zijn ze echter wel van mening dat ze ‘de wedstrijd noch nie e wun hebt; wie bunt er noch nie!’.
En dat blijkt een vooruitziende blik te zijn. Vanaf de aftrap gaan de Epenaren in de aanval en het is Cas die de bal naar Joost speelt, die binnen een minuut weer voor de gelijkmaker zorgt; 4-4.
De Epenaren lijken nu de overwinning te ruiken en met nog een paar minuten te gaan heeft Joost tot twee maal toe het winnende doelpunt op zijn schoen. Maar zoals eigenlijk de hele wedstrijd al bij het hele team, ontbreekt het hem net aan scherpte. Gelet op het verloop van de wedstrijd zou een overwinning voor de Epenaren ook te veel van het goede zijn geweest.

Een leerzame wedstrijd voor Nick, Thomas, Alex, Wessel, Stijn, Gijs, Daan, Cas en Joost; complimenten voor de veerkracht!

Na afloop van de wedstrijd werd duidelijk dat WVF van ZAC F1 heeft gewonnen. Hiermee is WVF (terecht) ongeslagen kampioen geworden; namens SV Epe F1 gefeliciteerd met dit mooie kampioenschap!

Door deze uitslag stijgen de Epenaren zelf naar de Tweede plek!