Dos Kampen F1

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 1

31 oktober 2015 10:15

Na de oefenwedstrijd van vorige week, vandaag weer een competitiewedstrijd. Deze week komt Dos Kampen F1 op bezoek.

Vanaf het begin van de wedstrijd gaan de Epenaren er vol in. Dit resulteert dan ook al in de eerste minuut van de wedstrijd in de 1-0 van Joost. Een minuut later is het Cas die Joost in de gelegenheid stelt om ook de 2-0 aan te tekenen.
De Epenaren blijken een maatje te groot voor de Kampenaren en houden druk op het kamper doel. In de zesde minuut is het Cas die na een individuele actie de 3-0 aantekent. In de minuten die volgen blijven de Epenaren het Kamper doel onder vuur nemen. Schoten van Daan, Joost en Stijn belanden echter op de paal, of worden door de Kamper keeper onschadelijk gemaakt.
In de elfde minuut is het Cas die een paar Kampenaren voorbij speelt en de 4-0 op het scorebord zet.
Direct na de aftrap zetten de Epenaren weer druk en zorgen er daarmee voor dat zij weer snel in balbezit komen. Nick die in zijn doel prima aanwijzingen geeft heeft nog geen bal aangeraakt.
In de dertiende minuut stoomt Wessel aan de rechterkant van het veld naar voren. Na een paar tegenstanders te hebben uitgespeeld, zet hij de bal prima voor het doel. Precies op het hoofd van Gijs, die hiermee voor 5-0 zorgt.
Af en toe proberen de Kampenaren uit te breken, maar dan is het meestal Thomas die met zijn snelheid er voor zorgt dat de bal weer snel terug is bij de Epenaren.
Zo ook in de vijftiende minuut. Met een prima loopactie zorgt Thomas ervoor dat de Epenaren in balbezit komen en speelt de bal naar Joost. Na een mooie individuele actie schiet Joost met zijn rechtervoet de 6-0 tegen de touwen.
Vervolgens lijken de Epenaren tot twee maal toe te scoren. Eerst is het Daan die hard op doel schiet. Het is niet duidelijk of de bal nu op de paal, of op de staander achter de paal terecht komt. Even later is het Stijn die met een prima schot lijkt te scoren. De keeper pakt de bal echter snel op, volgens meerdere toeschouwers echter achter de lijn. Daar er nog geen doellijntechnologie in Epe is en de scheids het niet kon waarnemen, wordt er door gevoetbald.
Voor rust wordt er toch nog éénmaal gescoord. Net over de middenlijn krijgt Alex de bal in bezit en begint aan een prima dribbel. Met zijn linkerbeen schiet hij vervolgens op het doel. Dit schot is de Kamper keeper te machtig. Hiermee zorgt Alex er voor dat de ruststand 7-0 wordt.

Na de rust gaan de Epenaren verder met waar ze voor de rust zijn opgehouden; aanvallen.
De bal lijkt echter niet meer in het doel te willen. Een mooie actie van Stijn wordt door de keeper onschadelijk gemaakt. Schoten van Wessel, Daan en Thomas belanden op de paal, vliegen naast of over, of de Kamper keeper brengt prima redding.
Inmiddels staat Nick in het Eper doel van de zon te genieten en zorgt er voor dat hij aanspeelbaar is als één van de verdedigers de sporadische keren dat de Kampenaren over de middenlijn komen de bal op hem terugspelen.
Tot aan de vijfendertigste minuut blijft de score dan ook ongewijzigd. Dan is het Cas die een paar tegenstanders voorbij speelt en prima afrondt. Hiermee zet hij de 8-0 op het scorebord.
Direct vanaf de aftrap zetten de Epenaren weer druk. Via Gijs komt de bal op de as van het veld bij Cas terecht. Omringd door Kampenaren ziet Cas dat Joost helemaal vrij staat voor de keeper. Met een steekpass bezorgt hij de bal bij Joost die met een bekeken schot de 9-0 aantekent.
Zou het dan toch gaan lukken; de dubbele cijfers? Ja dat gaat lukken.
Met nog één minuut te gaan is het Cas die aan de rechterkant van het veld de bal van Stijn krijgt toegespeeld. Met een dribbel passeert hij een paar tegenstanders en met een droog schot schiet hij de bal in de verre benedenhoek. Hiermee wordt het 10-0.

De Epenaren houden voor de eerste maal in de competitie de nul en brengen hun eigen score voor het eerst in de dubbele cijfers.

Goed gedaan; Nick, Thomas, Wessel, Alex, Stijn, Daan, Gijs, Cas en Joost!!!