F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 1

17 oktober 2015 8:30

Onbekend

Net als vorige week, was het deze week ook weer vroeg op pad. Dit keer stond de uitwedstrijd tegen WVF F1 op het programma. WVF is al de gehele competitie de trotse koploper. Het is aan de Epenaren om daar verandering in te brengen…..

Direct vanaf het begin wordt duidelijk dat dit geen makkelijke opdracht is. WVF schiet uit de startblokken en Epe moet alle zeilen bijzetten om een doelpunt te voorkomen. In de derde minuut lijkt WVF te gaan scoren. Zij zetten een mooie aanval op, maar Nick en Thomas weten samen te voorkomen dat WVF de score opent. De Epenaren zijn gewaarschuwd!
Het lukt de Epenaren echter maar moeilijk om in hun spel te komen.
In de negende minuut mogen de Epenaren een hoekschop nemen. De door Gijs genomen hoekschop komt bij Daan die de bal net naast schiet. Even later is het weer WVF die de aanval zoekt. Het is met kunst- en vliegwerk dat de Epenaren de nul houden. Tot aan de dertiende minuut.
WVF breekt opnieuw uit. Het lukt Wessel en Alex niet om de bal van de mannen uit Westenholte af te pakken. Ook Nick heeft dit keer geen antwoord op het schot, zodat WVF de score opent; 1-0.
De Epenaren stropen de mouwen nog eens op en vanaf de aftrap trekken zij meteen ten aanval. Joost die op het middenveld de bal van Stijn krijgt, speelt deze met een mooi steekballetje door naar Cas. Cas ziet dat de keeper iets te ver voor het doel staat en met een bekeken boogballetje schiet hij de bal over de keeper heen. Hierdoor komt de 1-1 op het scorebord.
Wat volgt is een spannende, mooie wedstrijd, waarbij het spel heen en weer golft. De ene keer is het WVF dat in de aanval is en lijkt te scoren en de andere keer SV Epe. Het lukt echter geen van beide ploegen om te scoren, zodat de rust wordt bereikt met een 1-1 stand.

Met in het achterhoofd het gegeven dat de tweede helft van de Epenaren (meestal) beter is dan de eerste helft, lijkt er geen vuiltje aan de lucht….. Vandaag loopt het echter anders.

Vanaf het begin van de tweede helft worden de Epenaren in de verdediging gedrukt. Dit resulteert in de vierentwintigste minuut in de 2-1 voor WVF.
Een afstandsschot wordt door Thomas geblokt net voordat Nick de bal wil oppakken. De wegspringende bal komt precies bij een WVF-er voor de voeten, die de bal makkelijk in het lege doel schiet.
Twee minuten later is het opnieuw WVF dat scoort. Dit keer uit een mooie aanval; 3-1.
De Epenaren zijn hierdoor enigszins aangeslagen. WVF doet zijn best om nog verder door te drukken. Dit laten de Epenaren echter niet gebeuren. In eendrachtige samenwerking wordt voorkomen dat WVF nog een doelpunt maakt.
Ondanks een aantal pogingen lukt het de Epenaren niet om zelf de aansluitingstreffer te maken.
Het blijft ondanks de marge van twee doelpunten, ongemeen spannend tot het eind van de wedstrijd. De in grote getale opgekomen WVF supporters beginnen vijf minuten voor het eind al te zuchten of het nog niet is afgelopen en dat de scheids wel mag affluiten. Als de scheidsrechter dit ‘eindelijk’ doet, is de vreugde bij WVF groot, net als de teleurstelling bij de Epenaren.

WVF blijft door deze overwinning de trotse koploper. Zij waren vandaag beter dan; Nick, Thomas, Wessel, Alex, Stijn, Gijs, Daan, Cas en Joost.

Complimenten jongens jullie hebben gestreden als leeuwen en volgende week gaan wij er weer voor!