2 - 5

Epe JO9-1

F-pupillen zaterdag, F1, 1e klasse 1

10 oktober 2015 8:30

Vandaag moesten wij om 08:30 uur aantreden in Zwolle tegen CSV ’28 F2. Vroeg uit de veren dus!
Wij waren niet de enigen; het was om 07:25 uur al druk op de parkeerplaats bij de Hockey.
Vooraf was niet in te schatten hoe CSV zou voetballen. CSV heeft drie punten en staat bijna onderaan, maar de afgelopen twee wedstrijden hadden ze goede uitslagen.

Vanaf het begin van de wedstrijd wordt duidelijk dat CSV beter voetbalt dan je zou verwachten gezien de plek die zij innemen in de competitie.
De eerste tien minuten van de wedstrijd speelt het spel zich dan ook hoofdzakelijk af op het middenveld. Zowel CSV als de Epenaren creëren een aantal prima kansen, maar geen van beide ploegen weet te scoren.
Dan, langzaam maar zeker, lukt het de Epenaren om het spel naar zich toe te trekken.
In de vijftiende minuut mogen de Epenaren een hoekschop nemen. De door Gijs genomen hoekschop wordt door de verdediging van CSV niet goed verwerkt. Cas is er als de kippen bij om de 0-1 aan te tekenen.
Dit lijkt de ruststand te worden, maar vlak voor rust is het Daan die de bal op Cas speelt. Die op zijn beurt na een goede actie de bal voorgeeft op Joost. Met een bekeken schot zorgt Joost voor 0-2.

Na rust krijgen de Epenaren de wedstrijd beter onder controle, maar CSV breekt af en toe gevaarlijk uit.
Twee minuten na rust dribbelt Wessel aan de linkerkant van het veld met de bal naar voren. Na een goede kapbeweging geeft hij een goede breedte pass op Stijn, die de bal tussen twee CSV-ers door  frommelt en met links de 0-3 binnen schiet.
Een minuut later mogen de Epenaren opnieuw een hoekschop nemen. Stijn neemt deze kort op Gijs. Het hierop volgende schot van Gijs belandt op de lat. Wessel schiet vervolgens de rebound naast.
Kort hierop krijgt Alex aan de rechterkant van het veld de bal. Hij krijgt de bal niet goed onder controle en Wessel, die hem wil helpen, schiet de bal hard weg….. precies in het gezicht van Alex. Bij Alex gaat vervolgens bijna het licht uit.
Na dit incident golft het spel (opnieuw) heen en weer, zonder dat het echt heel spannend wordt. De Epenaren kunnen echter niet rustig aan doen, omdat de CSV-ers er af en toe gevaarlijk uitkomen. Het is dan ook een paar maal aan Nick, Thomas en Wessel te danken dat CSV niet weet te scoren.
Aan de andere kant zijn het Cas, Stijn en Joost die met een aantal mooie combinaties tot vlak bij het doel komen, maar op het laatste moment net onvoldoende scherp zijn om te scoren. Tot aan de drieëndertigste minuut.
Op de helft van CSV komt een hoge bal bij Joost terecht. Joost kopt de bal door naar Cas, die op zijn beurt met een bekeken kopbal Stijn voor de keeper zet. Met een droog schot zorgt Stijn voor 0-4.
Direct vanaf de aftrap trekt CSV ten aanval. Dit keer kunnen Thomas, Alex en Nick niet voorkomen dat er gescoord wordt. Hiermee komt de 1-4 op het scorebord.
Met nog vier minuten te gaan is het Cas die de bal aan de rechterkant van het veld krijgt. Met een mooie actie passeert hij een CSV-er en wil de bal voorgeven. Deze belandt echter op de paal. De keeper van CSV zet hierop met een verre bal zijn spitsen aan het werk. Het lukt de spitsen van CSV opnieuw om het de verdedigers van SV Epe moeilijk te maken en met een hard schot wordt het 2-4.
Het slotakkoord is voor de Epenaren. Met nog één minuut te gaan krijgt Daan de bal aan de linkerkant van het veld. Zijn pass komt bij Joost terecht die een CSV-er uitspeelt en op doel schiet. De keeper van CSV weet de bal tegen te houden, maar tikt deze precies bij Stijn voor de voeten, die de bal in het lege doel schiet. Hiermee wordt de eindstand 2-5.

Nick, Thomas, Wessel, Alex, Daan, Stijn, Gijs, Cas en Joost pakken met deze winst opnieuw drie punten. Goed gedaan jongens!